Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Νεκρός στρατιώτης από επίθεση ισλαμιστών

Πηγή: ΑΡ
Ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα τα χαράματα από επιθέσεις ένοπλων ισλαμιστών με ρουκέτες και όλμους σε αστυνομικό τμήμα κοντά στη μεθόριο της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας και σε φυλάκιο του στρατού  στην περιοχή Αλ Γκούρα στο βόρειο τμήμα της Χερσονήσου Σινά.
Δεν έγινε γνωστό εάν οι επιθέσεις σχετίζονται άμεσα με την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι από το στρατό, ωστόσο ανώνυμοι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έστρεψαν τις υποψίες τους σε ομάδες ενόπλων που έχουν σχέσεις με οργανώσεις της Αλ Κάιντα στην ευρύτερη περιοχή.
Στο μεταξύ σήμερα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υποστηρικτές του πρώην προέδρου, μετά την προσευχή της
Παρασκευής, σε μία προσπάθεια  (όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης) «να απορρίψουν το πραξικόπημα που αντιτίθεται στη θέλησή τους».
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς», η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε χτες λίγες ώρες αφότου συνελήφθησαν μερικές εκατοντάδες ανώτερα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger