Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«Γνωστός ο βίος όλων μας»

«Γνωστός ο βίος όλων μας»Εκπληξη, σοκ και πολυποίκιλα σχόλια, προκάλεσε στην εκπαιδευτική οικογένεια η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε η Υφυπουργός και Βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή, εναντίον καθηγητών - μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ.
Η σκληρή απάντηση της κ. Μακρή ιδίως στο πρόσωπο του πρώην στελέχους της ΔΑΚΕ Καθηγητών και εκλεγμένου μέλους στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Γ. Χαλκιοδόπουλου, δεν αποκλείεται να προκαλέσει και νέα απάντηση από την τοπική ένωση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Η έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, δείχνει να μην εκτονώνεται. Χθες, με ανακοίνωσή του, ο κ. Χαλκιαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε από την κ. Μακρή  ως «τακτικός επισκέπτης τότε του πολιτικού της γραφείου, με αιτήματα για πολιτικές παρεμβάσεις, προσωπικές και οικογενειακές», απάντησε σε αυστηρό ύφος προς την Υφυπουργό:

«Η κ. Μακρή, αφού διετέλεσε συνδικαλίστρια στο Δικηγορικό σύλλογο Βόλου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι συντάκτες της επιστολής δεν αποτελούν «ονόματα διαμαρτυρομένων εκπαιδευτικών», όπως αναφέρει , αλλά την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Μαγνησίας. Επιπλέον, δεν επισκέφθηκα ποτέ το πολιτικό της γραφείο ως Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, γιατί απλώς ποτέ δε διετέλεσα Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, αλλά με το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κοινοποιώντας της τα προβλήματα του κλάδου μου, πρακτική την οποία εφάρμοζα και σε όλους  τους υπόλοιπους βουλευτές του Νομού.
Θα ήθελα να την πληροφορήσω -αν και πιστεύω ότι και η ίδια το γνωρίζει πολύ καλά- ότι «έθεσα εαυτόν εκτός παράταξης ΔΑΚΕ» το 2006, εκφράζοντας τη διαφωνία μου με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίες ήταν εντελώς  ανακόλουθες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της περί ισονομίας, αξιοκρατίας και ισοπολιτείας
Οσο δε αφορά στην αήθη δήλωση της κ. Υφυπουργού σχετικά με το υποτιθέμενο ίδιον όφελός μου, της υπενθυμίζω ότι -ευτυχώς- ο Βόλος αποτελεί μια μικρή κοινωνία και ότι ο βίος, η πολιτεία και η πορεία όλων όσοι εκτιθέμεθα στην πολιτική είναι γνωστή».
 Στον «πόλεμο» και το ΠΑΜΕ
Στο μεταξύ, και τρίτο… μέτωπο στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Υφυπουργού και Βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττας Μακρή και της τοπικής ΕΛΜΕ, ανοίγει τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «η ψευτοαντιπαράθεση και η συνεχιζόμενη «κόντρα» μεταξύ της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της υφυπουργού Ζέττας Μακρή εξελίσσεται σε επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των απολυμένων εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους που είναι θύματα της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Οι ανακοινώσεις και οι ανταπαντήσεις τόσο της πλειοψηφίας της τοπικής ΕΛΜΕ όσο και της υφυπουργού, χαρακτηρίζονται από καιροσκοπική λογική, ενισχύουν το υπό διαμόρφωση νέο δίπολο Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ (και λοιπών νέων σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων). Επιδιώκουν να καλλιεργήσουν αυταπάτες, ότι από τα πάνω, με μια δήθεν «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση και «εντός των τειχών» της Ε.Ε. μπορούν να διαχειριστούν προς όφελος του λαού το σύστημα. Εξυπηρετούν ένα στείρο αντικυβερνητισμό (το έργο το έχουμε ξαναδεί!) του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ευκαιριακές συνεργασίες και μοναδική επιδίωξη να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και της καπιταλιστικής κρίσης. Θέλουν να χειραγωγήσουν το κίνημα και την αγανάκτηση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών σε κανάλια ανώδυνα για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger