Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Υπό κατάληψη από καθηγητές η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς σήμερα τα πρωί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, με περίπου 150 καθηγητές να βρίσκονται έξω από το κτίριο και να μην επιτρέπουν την είσοδο σε υπαλλήλους, ούτε και στον διευθυντή Γιώργο Δοδοντσάκη.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την απόλυση 2.500 συναδέλφων τους (48 στο Ν. Μαγνησίας) και η σημερινή κατάληψη είχε σκοπό, εκτός από τη διαμαρτυρία, να μη γίνουν οι δηλώσεις εξαίρεσης εκπαιδευτικών από τις απολύσεις.
Όπως εξήγησε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης «στο Ν. Μαγνησίας 48 καθηγητές απολύονται και οι 19 όσοι ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις που τελικά εξαιρούνται και θα πάνε σε διοικητικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Οι καθηγητές εκφράζουν τη διαφωνία τους, καθώς, οι 19 εκπαιδευτικοί που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, αν και διαθέτουν διδακτορικό πτυχίο, θα τους πάνε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να βγάζουν φωτοτυπίες, αντί να είναι στην τάξη και να διδάσκουν τους μαθητές.
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ανέφερε ο πρόεδρος, διαμαρτύρεται για τους 2.500 απολυμένους καθηγητές, οι οποίοι μέχρι και σήμερα στηρίζουν την επαγγελματική εκπαίδευση και την εθνική οικονομία με τον τρόπο τους.

«Αυτά είναι απαράδεκτα φαινόμενα, κλείνουν τα σχολειά, κλείνουν οικογένειες, καταστρέφονται ζωές και καριέρες και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μετά τους καθηγητές ακολουθεί κάθε πολίτης αυτής της χώρας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ο καθένας να πάρει προσωπικά τα θέμα και να αγωνιστεί σήμερα για τους καθηγητές, αύριο για τον ίδιο του τον εαυτό», τόνισε Σωκράτης Σαβελίδης.

Από τις 6.30 τα πρωί αρκετοί καθηγητές βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανένα διοικητικό υπάλληλο, ούτε και στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Δοδοντσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger