Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ξεκινώντας τη διαδικασία προς την Πανελλαδική Σύσκεψη του φθινοπώρου
η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα
την Τρίτη 16 Ιούλη, στις 8:00 μ.μ.
στο Πεδίον Άρεως (Θέατρο Οικονομίδη).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΑΣ το φθινόπωρο

Τον Απρίλη του 2012, αμέσως μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης της χώρας ενάντια στα Μνημόνια και την υπαγωγή στον έλεγχο της τρόικας των ιμπεριαλιστών, με την πρωτοβουλία των οργανώσεων του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΠΑΑΣ). Βάση της αποτέλεσε η ανάγκη πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης, και η συμβολή της σε μια πραγματική αριστερή απάντηση στις προκλήσεις και τα καθήκοντα της περιόδου.
Έχοντας ήδη κάνει αρκετά βήματα και έχοντας συσσωρεύσει σημαντικούς όρους συγκρότησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα, η ΠΑΑΣ επιδιώκει να κάνει το επόμενο βήμα της. Γι’ αυτό, το Παναττικό Συντονιστικό της ΠΑΑΣ καλεί για τις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ στην Αθήνα με στόχο την πολιτική-οργανωτική συγκρότηση και αναβάθμιση της μετωπικής μας πάλης.
Απευθυνόμαστε σε όλα τα σχήματα που αναφέρονται στην αρχική μας Πρωτοβουλία, σε κάθε εργαζόμενο και νέο, σε κάθε αγωνιστή και σε κάθε συλλογικότητα που συμμερίζεται την ανάγκη να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη, να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί το μαζικό λαϊκό κίνημα που απαιτεί η επίθεση και τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.
Καλούμε σε ενεργητική συμμετοχή όλων των σχημάτων και των αγωνιστών στο διάλογο που χρειάζεται να αναπτυχθεί -σε κάθε σχήμα αλλά και μέσω του μπλογκ της ΠΑΑΣ- πάνω στα ζητήματα, τις αναγκαιότητες και τους στόχους της περιόδου, για τα οποία θα υπάρξει σχετική εισήγηση του παναττικού συντονιστικού. Ταυτόχρονα, αυτός ο δημόσιος διάλογος και τα βασικά μηνύματά του θεωρούμε ότι πρέπει να απευθυνθούν πλατιά στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, καθώς το εγχείρημά μας είναι και πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερο υπόθεση του ίδιου του λαού που στενάζει από την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, που διεκδικεί και αναζητά όρους για να την ανατροπή της, για να κατακτήσει ψωμί-δουλειά-ελευθερία-δημοκρατία-ειρήνη και ανεξαρτησία!
Ξεκινώντας αυτή τη διαδικασία, η ΠΑΑΣ διοργανώνει συζητήσεις-συσκέψεις σε διάφορες πόλεις.
Παράλληλα, η ΠΑΑΣ καλεί το λαό και τη νεολαία της χώρας μας να αντιδράσει μαζικά και αγωνιστικά στην προκλητική επίσκεψη του Σόιμπλε στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου, να διαδηλώσει ότι ο Σόιμπλε είναι ανεπιθύμητος!
Η επίσκεψη Σόιμπλε στοχεύει να στηρίξει και να επιταχύνει το νέο κύμα βάρβαρων μέτρων που ήδη ετοιμάζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό την εποπτεία της τρόικας. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού με τον ερχομό του έρχεται να εκφράσει με τον πιο άμεσο και προκλητικό τρόπο την απαίτηση για υποταγή του λαού και της νεολαίας της χώρας στις πολιτικές λεηλασίας της χώρας και εξαθλίωσης των εργαζομένων όπως αυτές επιβάλλονται από ΕΕ-ΔΝΤ και προωθούνται από τη «νέα» κυβέρνησή τους.
Η ΠΑΑΣ συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής πρόκλησης σε όλη τη χώρα και καλεί σε συντονισμό κάθε αγωνιστική δύναμη για την πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη αυτή.

Το Παναττικό Συντονιστικό της ΠΑΑΣ
Αθήνα 4/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger