Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

« Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» · Από 26 – 28 Ιουλίου στα παράλια της Λάρισας Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν



 Με φρέσκες και πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις κι εκδηλώσεις ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου τις πύλες του το τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο», που διοργανώνει και φέτος στα παράλια του νομού η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε συνεργασία με τους δήμους Τεμπών και Αγιάς.
Το τριήμερο «Με θέα το Αιγαίο» έχει καταστεί θεσμός στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για ανάπτυξη και προβολή των παραλίων μας, με στόχο να καταστεί η περιοχή μας  πόλος έλξης νέων επισκεπτών, όχι μόνο στο πλαίσιο του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού τουρισμού. Αυτό τονίστηκε, άλλωστε, κατά την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον  περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία και των δημάρχων Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου.
Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «ΟΝΙRAMA», παραλιακή ποδηλατάδα, παραποτάμια ανάβαση στην Κοιλάδα των Τεμπών, λάτιν βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, πρόγραμμα γιόγκα, επίδειξη ιστιοσανίδας, αγώνες Beach Volley και Beach Soccer είναι μερικές μόνο από τις πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις – όλες δωρεάν για το κοινό –που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 26 – 28 Ιουλίου σε όλο το μήκος των παραλίων  της Λάρισας, από τον Αγιόκαμπο μέχρι τo Καστρί Λουτρό, με σκοπό να ψυχαγωγήσουν τους παραθεριστές και ταυτόχρονα να καταστήσουν την περιοχή μας  αξιόλογο τουριστικό προορισμό.

Παρόντες κατά την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Τεμπών, κ Κώστας Λανάρας, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών, κ. Κώστας Νταφούλης, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Χρήστος Καραμπούζης, ο γραμματέας του συλλόγου, κ. Γιώργος Λελεκάνος, ο έφορος χιονοδρομίας του συλλόγου, κ. Ιωάννης Ζάχος και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, κ.κ. Δημήτριος Δαούλας και Δημήτριος Αγγέλης,  η εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,  Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Πόλα Κουρέτσιου καθώς και οι αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, κ.κ. Κατερίνα Ζησοπούλου και Χρήστος Τσάκαλος αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επεσήμανε συγκεκριμένα: «Γι’ άλλη μία χρονιά συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις «Με θέα το Αιγαίο». Είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και τη συνέργεια των δήμων Αγιάς και Τεμπών αλλά και με τη στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων και των συλλόγων. Επιπλέον, είναι δωρεάν για όλους και ιδιαίτερα φέτος είναι αρκετά ανανεωμένες, καθώς με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε, σε μία δεινή πραγματικότητα και σε μία δύσκολη εποχή, να προσφέρουμε ευκαιρίες διασκέδασης στους επισκέπτες των παραλίων αλλά και να δώσουμε ένα κίνητρο ενεργοποίησης σε όσους ασκούν το δικαίωμα της εργασίας στα παράλια. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα παράλια θα δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο σε ό,τι αφορά την φιλοξενία, διότι το φεστιβάλ αποτελεί μία άριστη ευκαιρία για την προβολή και την ανάδειξη των ομορφιών του τόπου μας. Για μία ακόμη χρονιά ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο φεστιβάλ “Με θέα το Αιγαίο” ».

Η κ. Καραλαριώτου με τη σειρά της αναφέρθηκε στο πλούσιο πλέγμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνεται στο φεστιβάλ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Προχωρούμε και φέτος δυναμικά στο τριήμερο Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια μας, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός κι έχει καταξιωθεί στην καρδιά του κόσμου. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ντόπιους παραθεριστές αλλά και τους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τις απίστευτες ομορφιές της περιοχής, μέσα από ποικίλες ποιοτικές εκδηλώσεις. Θέλοντας να προσφέρουμε κάτι καινούριο που πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, θεσμοθετούμε φέτος την 1η Παραλιακή Ποδηλατάδα, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, από Βελίκα μέχρι τις ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού. Η διαδρομή της ποδηλατάδας επελέγη προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιαματική πηγή στο Κόκκινο Νερό, στο πλαίσιο της προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας.  
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνουμε παραποτάμια ανάβαση, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας στην Κοιλάδα των Τεμπών, για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής.
Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να επισκεφτεί και να γνωρίσει τα υπέροχα παράλιά μας, να συμμετάσχει ενεργά στις δωρεάν  εκδηλώσεις και να διασκεδάσει. Το φεστιβάλ διαφημίζει  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας, βοηθά σημαντικά  στην πολιτιστική αναβάθμιση των παραλίων μας και προσελκύει νέους επισκέπτες, δίνοντας έτσι ώθηση στους επαγγελματίες του τουρισμού».
Κλείνοντας, η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους δημάρχους Αγιάς και Τεμπών,  καθώς και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων για την αγαστή συνεργασία  που θα συμβάλλει και φέτος σε μία άρτια διοργάνωση.

Ο κ. Κολλάτος, από την πλευρά του επεσήμανε τα εξής: «Για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε το τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και την αγαστή συνεργασία των δήμων Τεμπών και Αγιάς. Μέσω του φεστιβάλ επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα και μία νότα αισιοδοξίας σε όλους όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα παράλια, στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες των παραλίων, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Παράλληλα, το φεστιβάλ αποτελεί μία άριστη ευκαιρία για την προβολή των ομορφιών των παραλίων μας, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και διεθνώς, ενώ ταυτόχρονα μέσω του φεστιβάλ αναδεικνύουμε την αξία του εθελοντισμού, την εγρήγορση των φορέων αλλά και τη δημιουργικότητα των κατοίκων. Καλούμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει με τις πολλαπλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις το πολιτιστικό, αυτό τριήμερο,  προκειμένου να ξεφύγει, κατά κάποιο τρόπο, από την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε».

Τέλος,  κ. Γκουντάρας ανέφερε ότι «σε μία περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, είναι πολύ σημαντικό που η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε συνεργασία με τους δήμους Αγιάς και Τεμπών κατάφερε να φέρει όλους τους φορείς σε συνεργασία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και φέτος αυτό το φεστιβάλ. Αυτό, άλλωστε, είναι και το ζητούμενο, η επιτυχής συνεργασία όλων των φορέων, σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.»




Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό – έχει ως εξής:


Παρασκευή 26  Ιουλίου
  • Αγιόκαμπος
 - 10:00-13:00 και  17:0 – 21:00 στο Beach bar «BORD DE LEAU» θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά  «North area Beach Volley circuit»
  • Βελίκα
- Λαϊκός Αγώνας Κολύμβησης(Έναρξη 15:00 από Βελίκα (Πλατάνια) και  τερματισμός Βελίκα (Σπιτάκι)
- Στη θέση Θέατρο - Πλατάνια, στις 9 μ.μ. Χορευτική Βραδιά με μαθητές των σχολών Χορού και των Διεθνούς Εμβέλειας καθηγητές RICHARDEFI»
  •  Μεσάγγαλα
      - Στη θέση MANIKA διοργανώνονται αγώνες beach soccer, από 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
  • Στόμιο
- Συναυλία με τους «ΟΝΙRAMA» στη θέση Άλσος camping στις 9 μ.μ.



Σάββατο 27 Ιουλίου

  • Αγιόκαμπος
- 10:00-13:00 και  17:00 – 21:00 στο Beach bar «BORD DE LEAU» θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά «North area Beach Volley circuit »
- 18:00 πρόγραμμα ΥOGA NAMASTE  στο beach bar «Θάλασσα»
  • Βελίκα
- 16:00 πρόγραμμα ΥOGA NAMASTE  στο beach bar «ΣΠΙΤΑΚΙ»
- 18:30 Στο Θέατρο Πλατάνια θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της 1ης παραλιακής ποδηλατάδας, κατά την οποία οι λάτρεις των ποδηλάτων θα διασχίσουν όλη την παραλιακή ζώνη και θα φτάσουν έως τις ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό και θα επιστρέψουν κατά μήκος της παραλιακής ζώνης μέχρι το θέατρο Πλατάνια.
- 21:00 Μπροστά από το θέατρο «Πλατάνια» θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά από το συγκρότημα «Βrasilentina»
  • Oμόλιο
- 21:00 στο Θέατρο Τεμπών η θεατρική παράσταση από το Μικρό Θέατρο «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
  • Μεσάγγαλα
- Στη θέση GOLDEN SUN και ώρα 12 μ. θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ιστιοπλοϊκών σκαφών τύπου Laser & Οptimist από μικρές ηλικίες.
  • Καστρί Λουτρό – Μεσάγγαλα
- Στη θέση  ΜΑΝΙΚΑ θα πραγματοποιηθούν αγώνες beach soccer, από
  6 μ.μ.–9 μ.μ.
- 19:00 Διαγωνισμός Σόλο παραδοσιακού κλαρίνου στο Κέντρο των Μεσαγγάλων
- 19:30 LATIN βραδιά με επιδείξεις από την σχολή χορού DANCE CLUB LARISSA στο Κέντρο των Μεσαγγάλων



Κυριακή 28 Ιουλίου
.
  • Αγιόκαμπος
- 10:00-13:00 και  17:00 – 21:00 στο Beach bar «BORD DE LEAU» θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά «North area Beach Volley circuit » καθώς και η απονομή των βραβείων στους νικητές των αγώνων
  • Βελίκα
- 07:30 ξεκινά η ημιορεινή ανάβαση με αφετηρία και λήξη στο τέλος ρέματος ηλεκτρολόγων.
- Στη θέση Θέατρο - Πλατάνια, στις 9 μ.μ. θα δοθεί παράσταση παιδικού θεάτρου από το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ με το έργο «Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΣΟΣ»
  • Στόμιο
- Στις 12 μ. θα ξεκινήσουν αγώνες επίδειξης ιστιοσανίδας και kitesurf θέση Baba beach
  • Μεσάγγαλα
- 9.00 Κάστρα στην άμμο για τους μικρούς μας φίλους
- Θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά Beach Soccer στις 18:00.
- 11:00 πρόγραμμα ΥOGA NAMASTE  στο beach bar «ΦΥΣΑΕΙ»
- 16:00 πρόγραμμα ΥOGA NAMASTE  στο beach bar «DEL SOL»
- 21:00 Θεατρική παράσταση από την Ερασιτεχνική Σκηνή Τεχνών «Ο ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ»

  • Καστρί Λουτρό
- 13:00 πρόγραμμα ΥOGA NAMASTE  στο beach bar «LIBERTY»
- Στην Πλατεία και ώρα 9 μ.μ. θα ξεκινήσει μουσική βραδυά με έντεχνα έθνικ και λαϊκά τραγούδια με τους Τσονά Αλέξανδρο και Παπαχρήστο Χρήστο
  • Ραψάνη
- 07:30 ξεκινά η ημιορεινή ανάβαση με αφετηρία κα λήξη στο οινοποιείο Ραψάνης



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας



Δηλώσεις συμμετοχής στους αθλητικούς αγώνες
Ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25 Ιουλίου η δήλωση συμμετοχών στους αθλητικούς αγώνες για τους ενδιαφερόμενους.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να απευθύνονται ως εξής:

  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY: Δηλώσεις συμμετοχής στην κ.  Γκέτσιου, τηλ.2413-506-469, 6942-686-266  και στον υπεύθυνο των αγώνων κ. Σπύρο Γκολίτσο, 6932-283-285
  • ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACΗ SOCCER – ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ – ΚΑΣΤΡΙ - ΛΟΥΤΡΟ: Δηλώσεις συμμετοχής στην κ.  Γκέτσιου και τον κ. Χρήστο Τσάρτσαρο τηλ. 6942-686-266  6973-058334
  • ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ – ΒΕΛΙΚΑ: Δηλώσεις συμμετοχής στην κ.  Γκέτσιου 6942-686-266  και Βάνα Βρεττοπούλου, 6937 – 284-446,
  • ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ: Οι ενδιαφερόμενοι  ποδηλάτες μπορούν  να καταθέτουν  τις συμμετοχές τους στο e-mail: pgslarissas@gmail.com ή να απευθύνονται στους υπεύθυνους επικοινωνίας κ. Σάββα Τσοπούρογλου, Αικατερίνη Ζησοπούλου, Κώστα Δοξαρά και Χρήστο Τσάκαλο στα τηλ. 2410-283111, 6944-551118,  6944-390872, 6973-809955 και  6932-637810. Επίσης, εγγραφές θα γίνονται δεκτές και στο σημείο εκκίνησης, έως και 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. 
  • ΗΜΙΟΡΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ: Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΣ Λάρισας Τηλ: 2410535097, email: info@eoslarissas.gr, ιστοσελίδα : www.eoslarissas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger