Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ο υπεραιωνόβιος Ινδός 141 ετών,

Ένας άνδρας από την Ινδία υποστηρίζει πως είναι 141 ετών, κάτι που, εάν αληθεύει, τον αναδεικνύει στον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο στον κόσμο.
Ο Feroz-un-Din Mir από το Κασμίρ υποστηρίζει πως έχει και πιστοποιητικό γεννήσεως που επιβεβαιώνει πως γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1872.
Εκπρόσωποι του Guinness World Records ερευνούν τον ισχυρισμό του καθώς, εάν είναι αληθής, ο άνδρας αυτός είναι 26 χρόνια μεγαλύτερος από την νυν κάτοχο του ρεκόρ, την 115 ετών Misao Okawa, τονίζει η Daily Mail.

Ο Mir είναι παντρεμένος με την 80χρονη Misra ενώ έχει «χάσει» άλλες τέσσερις συζύγους.
Ο υπεραιωνόβιος άνδρας μπορεί ακόμα να περπατά, με λίγη βοήθεια από την οικογένειά του, έχει την όρασή του από το αριστερό μάτι και μιλά στη μητρική του γλώσσα Pahari.
Ο Mir ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του κι έγινε πωλητής φρούτων και καρπών και συχνά τον συνόδευε στο Πακιστάν, όπου ταξίδευε. Τη δεκαετία του 1890 νυμφεύτηκε την πρώτη του γυναίκα κι έζησε μαζί της στο Πακιστάν μέχρι το θάνατό της στις αρχές της δεκαετίας του 1900.
«Δεν υπήρχαν τότε σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν», δήλωσε ο ίδιος. «Μετέφερα στο Καράτσι καρπούς από το Κασμίρ», θυμάται.
Όταν χήρεψε επέστρεψε στο Κασμίρ όπου και παντρεύτηκε άλλες τέσσερις φορές.
«Ακούγαμε τόσες ιστορίες όταν είμαστε μικροί που δεν τον χορταίναμε. Είναι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος που έχει δει τη ζωή από πολύ κοντά», είπε ο εγγονός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger