Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUCESS, ΑΛΛΑ DISASTER ΤΟ STORY ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα σήμερα, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ, έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού, ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα στους μονολόγους του και τον κάλεσε εκ νέου σε εφ' όλης της ύλης διάλογο.

«Στους ακροδεξιούς μονολόγους του ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει, το διάλογο όμως τον φοβάται, τον φοβάται όσο τίποτα άλλο, ίσως γιατί το περίφημο success story είναι disaster story» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν του φτάνει το γεγονός ότι είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του, εκεί που χωρίς αντίπαλο βγάζει τη χώρα από την κρίση και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας όμως κάθε φορά υποταγή στην κυρία Μέρκελ […] και επιβεβαιώνοντας το απροκάλυπτο φλερτ του με την ακροδεξιά».

«Ποτέ άλλοτε η δεξιά παράταξη δεν παρουσίαζε τέτοια κατάντια» τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έλλειμμα πολιτικού λόγου, ψέματα, ύβρεις και απειλές.

«Προπαγανδίζει τη θεωρία των δύο άκρων, μήπως και η κουβέντα φύγει από τον κόλαφο του ΔΝΤ» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ είχε επισημάνει από το 2009 τα λάθη και τώρα «κοιτάζει μπροστά», επιχειρώντας να τα διορθώσει.

«Το μόνο που έχει λήξει είναι η σχέση του κ. Σαμαρά με τη συνέπεια» σημείωσε, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του λάθους συνεχίζεται και σήμερα και ότι η χώρα έχασε μοναδική ευκαιρία αναδιαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές.

Ήταν τέτοιο το χτύπημα από την έκθεση του ΔΝΤ, «που έχασε τη λογική του, αν νομίζει ότι θα επιβιώσει πολιτικά, πατώντας στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας για τον πρωθυπουργό.

«Μας είπε χωρίς ντροπή ότι τη Χρυσή Αυγή την ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του Συνασπισμού συνεδριάζει με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον εναίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του ΣΥΝ, λέγοντας ότι ο κύκλος του Συνασπισμού έκλεισε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «αναδείχθηκε ως η πιο αξιόπιστη δύναμη εναντίον του μνημονίου».

«Στόχος» είπε, «είναι η συγκρότηση μίας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας με προγραμματικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου. Με τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορά της ριζοσπαστικής αριστεράς, στόχος μας είναι να γίνουμε καταλύτης μίας μεγάλης προοπτικής ανατροπής στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger