Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΜSCI: Υποβάθμιση της Ελλάδας από αναπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά

περασε στα ψιλά. Λίγες ώρες πρίν η κυβέρνηση είχε κατεβάσει τους διακοπτες στην ερτ.η Ελλάδα πλεον δεν αποτελεί μέρος του πρωτου κόσμου ( ναι βεβαια το ειχαμε υποπτευτει αλλα είναι αλλο πράγμα να στο λένε και επίσημα). Στην ουσία είναι στο ίδιο επίπεδο με την Λιβερία, το Μπελίζε, το Λάος κλπ. Σε κανα δύο χρόνια το εθνικό προιόν θα είναι λιγότερο απο καμια 30 δίς όσο ήταν στην κατοχή δηλ και οι μισθοί θα γυροβολάμε στα 100 -150.  Για όλα αυτα κουβεντα βεβαια.                                                                                                                                                                                                                                                                    "Ως το «πιο πρόσφατο βήμα προς τα πίσω για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει η Wall Street Journal την απόφασή της να υποβαθμίσει τη χώρα μας από αναπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά.
 
Η απόφαση της MSCI, παρόχου των χρηματιστηριακών δεικτών και αναλύσεων για κινδύνους χαρτοφυλακίου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η WSJ είναι η πρώτη φορα που ο πάροχος υποβιβάζει μια χώρα από την κατηγορία της «αναπτυγμένης» σε εκείνη της «αναδυόμενης αγοράς» από την δημιουργία του δείκτη, το 1987.


Όπως αναφέρει η MSCI, ο δείκτης MSCI Greece Index δεν πληρεί τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, την ώρα που άλλες χώρες επιτυγχάνουν συνεχή βελτίωση των αγορών τους.
Η κίνηση της MSCI, προσθέτει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα, επιβεβαιώνει αυτό που οι επενδυτές πίστευαν εδώ και χρόνια: ότι τα πολλά πακέτα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η απότομη συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και ένα μεγάλο ακόμη χρέος, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με τη Γαλλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger