Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πρόταση HATTA για την ακτοπλοΐα

Ένα σχέδιο που έχει συζητηθεί αρκετά, όσον αφορά τις δυνατότητες επίλυσης του ακτοπλοϊκού ζητήματος ως προς το θέμα των συνδέσεων των νησιωτικών συγκροτημάτων, έθεσε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γ. Τελώνης, μιλώντας στο Συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum.
Ο κ. Τελώνης αναφέρθηκε στον άρρηκτο δεσμό ακτοπλοΐας – τουρισμού, στον ρόλο που διαδραματίζει η ακτοπλοΐα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και αντίστροφα ενώ παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις του Συνδέσμου για την ανάπτυξη της ακτοπλοΐας.
Στην ομιλία του ο κ. Τελώνης υπογράμμισε ότι η ακτοπλοΐα είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του συνόλου της νησιωτικής μας χώρας και κρίσιμος παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μια ακμάζουσα ακτοπλοΐα, με υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος βελτιώνει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και ωφελεί τους επιβάτες.
Είναι πιο κρίσιμη και επιβεβλημένη από ποτέ η άρση των αντικινήτρων και η εξομάλυνση της λειτουργίας της ακτοπλοΐας, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, η, περαιτέρω, εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου και η βελτίωση των υπηρεσιών.

Παράλληλα ανέλυσε την πρόταση του ΗΑΤΤΑ για τη δημιουργία βασικών γραμμών/ κορμών και «αντένων» προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να υπάρχει καλύτερη και συχνότερη εξυπηρέτηση.
theseanation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger