Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Τα πρώτα υδατοδρόμια στα νησιά των Σποράδων προσεχώς .....


Μικρές περιηγήσεις με υδροπλάνο στους Παξούς, στην Ερεικούσσα και στους Οθωνούς από την Κέρκυρα θα μπορούν να κάνουν οι τουρίστες από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Τα πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα αναμένεται να λειτουργήσουν στην περιοχή ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ), που ήδη έχει καταθέσει τους σχετικούς φακέλους για την αδειοδότηση των τεσσάρων υδατοδρομίων.
Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, ύστερα από την ενεργοποίηση του νόμου για τη δημιουργία και τη λειτουργία υδατοδρομίων, έχει ήδη καταθέσει για λογαριασμό του ΟΛΚ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για πτητικό έργο στα Ιόνια Νησιά και η διαδικασία της αδειοδότησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Στο διάστημα αυτό θα έχουν τελειώσει και οι διαδικασίες κατασκευής της πλωτής εξέδρας για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων στην Κέρκυρα καθώς και του κτιρίου που θα γίνεται ο έλεγχος επιβατών και αποσκευών.
Στόχος είναι τα πιλοτικά δρομολόγια να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε τον χειμώνα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (Ιθάκη, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα) αλλά και στο λιμάνι της Πάτρας.
Το ίδιο αναμένεται να συμβεί προσεχώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως τα νησιά των Σποράδων στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger