Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Καταγγελία του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως "αυστηρότερα γίνονται τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία υπολογίζεται το ειδικό επίδομα στήριξης πολυτέκνων και το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα στην έννοια του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή και ανεξαρτήτως τρόπου φορολόγησης.
Για άλλη μια φορά οι φωστήρες του ΥΠΟΙΚ ενεργούν σπασμωδικά, απερίσκεπτα ισχυριζόμενοι ότι ……<<η προσθήκη αυτή είναι αναγκαία προκειμένου η δημοσιονομική δαπάνη να ανταποκριθεί στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό>>.
Άραγε όταν ψηφίσθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο από τη Βουλή τα νέα πολυτεκνικά επιδόματα δεν γνώριζαν <<οι φωστήρες>> τι χρήματα θα χρειάζονταν για το προϋπολογισμό; Οι <<φωστήρες>> του ΥΠΟΙΚ βλέπουν τώρα ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και συνεχίζουν να εφαρμόζουν το : πονάει δόντι – κόβουμε το κεφάλι.

Γνώμη μας είναι ότι πρέπει να εξαιρεθούν εκείνα τα οποία δόθηκαν για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και ακούει στο όνομα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.Οπως επίσης και του επιδόματος ανεργίας γιατί αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει κανείς από τους <<φωστήρες>> τι εστί να είσαι άνεργος και προ πάντων να έχεις και παιδιά!!
...Γιατί είναι χρήματα δικά μας που βγήκαν από τη τσέπη μας,μια έμμεση επιστροφή του ΦΠΑ που έχουμε καταβάλλει για την αγορά τω ν προϊόντων… Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο σημερινός υπουργός της ανεργίας κ.Βρούτσης αποδεχόταν την πρόταση της ΑΣΠΕ για περικοπή των πάσης φύσεως πολυτεκνικών επιδομάτων κατά 15% (οπότε θα εξοικονομούταν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που  διαλαλούσε ο παραπάνω υπουργός ότι θα εξοικονομούταν). Όλα έγιναν πολύ πρόχειρα, και βρήκαν ανάλγητους και πονηρούς τρόπους ώστε να χάσουν τα επιδόματα των τέκνων χιλιάδες φορολογούμενοι οικογενειάρχες.
Και όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που η Ελλάδα υποφέρει από ατεκνία, ολιγανθρωπία ένεκα της οποίας τα χωριά ερήμωσαν, η παραγωγή σταμάτησε μολονότι δεν έγιναν ούτε πόλεμοι ούτε επιδημίες.
Να γνωρίζετε κύριοι όλοι εσείς που παίρνετε τις αποφάσεις αλλά και εσείς που δεν μπορείτε να υψώσετε φωνή διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτούς τους <<φωστήρες>> του ΥΠΟΙΚ, ότι ένα έθνος ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον όταν η νεολαία υπερτερεί και οι γεννήσεις σταθερά υπερβαίνουν τους θανάτους, αρχή θεμελιώδης της φυλής μας στην μακρόχρονη ιστορία. Με τα μέτρα που λαμβάνετε φέρνεται την οικογένεια και προ πάντων την πολύτεκνη στον αφανισμό (παρόλο που προεκλογικά μιλούσατε για αποκατάσταση),θεωρείται τα παιδιά τεκμήριο πλουτισμού και εξομοιώνεται τους άγαμους με τους πολύτεκνους. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωνε στους Έλληνες Βουλευτές (αλλά φαίνεται ότι αυτοί κοιτάζουν το κομματικό παρά το Εθνικό συμφέρον): <<η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος είναι ίσως η καλύτερη λύση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σας>>.
Άραγε, τα 2/3 του αφορολόγητου μισθού των Βουλευτών είναι εισόδημα; Τα αφορολόγητα πρώην Πρωθυπουργού και του κάθε πρώην είναι εισόδημα;
Τώρα επαληθεύεται ο Άγιος Κοσμάς Αιτωλός: «Θα σας βάλουν φόρο στα κοτέτσια και στα παράθυρα»..." καταλήγει η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger