Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Βόλος: Επίθεση στα δικαιώματα των μεταλλεργατών-Συναυλία διαμαρτυρίας το απόγευμα

Να επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με 4ημερη απασχόληση, επιχειρεί η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, «ΙΜΑΝΤΑΣ ΒΟΛΟΥ», με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών. Η εργοδοσία κάλεσε το σωματείο εργαζομένων να προσέλθει σε διαβούλευση την ερχόμενη Τρίτη, ενώ εκβιαστικά δηλώνει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει μονομερώς στην επιβολή του αντεργατικού μέτρου.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» κατήγγειλε την εργοδοτική πρακτική, καλώντας το σωματείο και τους εργαζόμενους να μη μπουν στη λογική της διαβούλευσης, καθώς είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Παράλληλα, το συνδικάτο μετάλλου διοργανώνει συναυλία διαμαρτυρίας σήμερα στις 8:30 το βράδυ στην παραλία του Βόλου, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς του κλάδου. Αιχμή η ανάκληση της απόλυσης συνδικαλιστή-μέλους της διοίκησης του συνδικάτου από την εταιρεία «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ», όπου ο εργοδότης μετά την απόλυση, ανάγκασε εκβιαστικά τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών από 20 έως 40% και ενώ τους χρωστά δεδουλευμένα 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger