Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΑΑΣ Φθιώτιδας: ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΥΠΑΤΗ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Η ΠΑΑΣ Φθιώτιδας καταγγέλλει την απαράδεκτη και ανιστόρητη απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων Γ. Κοτρωνιά να καλέσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τους υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού, να επιστρέψουν στο χώρο του εγκλήματος, να παραβρεθούν και να «αποτίσουν» φόρο τιμής στα θύματα των πολιτικών προγόνων τους, που αυτοί σφαγιάσανε στο Ολοκαύτωμα της Υπάτης. Η προκλητική αυτή απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων έρχεται σε βαθιά αντίθεση με τις δημοκρατικές, αντιφασιστικές και πατριωτικές παραδόσεις του Φθιωτικού Λαού. Αποτελεί ύβρη των ηρωικών αγώνων του λαού ενάντια στο Ναζί-φασίστα κατακτητή, με τον τιτάνιο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και με πρωτοπόρους του Έλληνες κομμουνιστές και το ηρωικό επαναστατικό ΚΚΕ. Αυτή η απόφαση έρχεται, 69 χρόνια μετά, να καθαγιάσει τους συνεργάτες των Ναζί, τα τάγματα ασφαλείας και τους γερμανοτσολιάδες προδότες.

Σε μια περίοδο που στο έδαφος της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης βαθαίνει η ιμπεριαλιστική υποδούλωση και εξάρτηση της χώρας, ο λαός εξαθλιώνεται, οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οι αγώνες του λαού φουντώνουν, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούνται από το σύστημα σαν δύναμη εκφοβισμού του λαού και δυνητική δύναμη για την εφαρμογή σκοτεινών αντιδημοκρατικών σχεδίων και μεθοδεύσεων.
Καλούμε το Φθιωτικό λαό να καταδικάσει και να απομονώσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο μαρτυρικό τόπο της Υπάτης, που είναι ποτισμένος με το αίμα των Ελλήνων αντιφασιστών πατριωτών και να καταγγείλει την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής αρχής Λαμίας και του Δημάρχου Γ. Κοτρωνιά, ο οποίος πρέπει άμεσα να ανακαλέσει αυτή την απόφαση.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger