Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ!

...ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΡΓΙΑΣ!
4.500.000 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΡΤ3 ! ΔΕΥΤΕΡΑ (24/6) : ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!
Η συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα της νεολαίας, όλα τα βράδυα του τριημέρου εξελίχθηκε και εξελίσσεται σε ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Κι αυτό παρά τις τρομοκρατικές διαταγές και απειλές του Γ. Στουρνάρα για εκκένωση του κτιρίου της Αγ. Παρασκευής αλλά και παρά την τριήμερη αργία που περιλαμβάνει και τη Δευτέρα (24/6) του Αγίου Πνεύματος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΡΤ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΙΟΙ ΕΡΤ: "Η ΕΡΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ"
Όσες συνεντεύξεις και εάν δίνουν, όσες δικαιολογίες και εάν λένε, για το μαύρο της ΕΡΤ, η Παγκόσμια κοινότητα έχει βγάλει τα συμπεράσματα της!
Άλλωστε τα 5.000.000 συνεχούς παρακολούθησης του 24ωρου προγράμματος της ΕΡΤ εδώ και 13 ημέρες, αποδεικνύουν ότι ο κόσμος την κρατά ζωντανή, σαν να μην έκλεισε μια ημέρα και απαιτεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ανοίξουν οι πομποί της.
Οι δολιοφθορές που γίνονται καθημερινά σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, όπως αυτές στα κέντρα εκπομπής Καλαμάτας, Τρίπολης και Δολιανών -όπου έσπασαν τις κλειδαριές, παραμονή της ομιλίας του Σαμαρά στο Ναύπλιο- αποδεικνύουν ότι είναι υπόλογοι για φθορά της δημόσιας περιουσίας.

Δεν θα το επιτρέψουμε, γι' αυτό παραμένουμε στο Ραδιομέγαρο με τη στήριξη του κόσμου που καθημερινά βρίσκεται κοντά μας. Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αύριο (σ..σ. σήμερα) Δευτέρα, οι εκδηλώσεις μας συνεχίζονται με ανοικτή συζήτηση στις 18.00 στο προαύλιο της ΕΡΤ .
Στις 20.30 Ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου, θα παίξει κομμάτια του στο πιάνο, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου θα διαβάσει ποιήματα από την ποιητική της συλλογή «ΑΙΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ».Τραγουδά η ηθοποιός Μαρία Κόμη- Παπαγιαννάκη
Ακολουθούν τα Μουσικά σύνολα της ΕΡΤ :
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Χρήστο Παπαγεωργίου, παρουσιάζει τραγούδια των Beatles σε ύφος Baroque και μουσική του Νίκου Πλατύραχου με μαέστρο τον ίδιο. Αμέσως μετά:
-Μάνος Πυροβολάκης (με τους Παναγιώτη Κατσικιώτη –ντράμς, Κ. Γιανίρη –μπάσο, Γιάννη Μολυμπάκη -λαούτο)
-Μάκης Αμπλιανίτης -Δημήτρης Καλαντζής με το Τρίο Jazz
-Πένυ Ραμαντάνη (με τραγούδια από την πορεία της με τους Οναρ και διασκευές), μαζί της ο Δημήτρης Καρράς και ο Δημήτρης Νίτης.
Το πρόγραμμα μας συνεχίζει δυναμικά και στο πνεύμα της ημέρας, με τις Τσαμπούνες του Κλείδωνα!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
4.500.000 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΡΤ3!
Συνολικά 4.5 εκατομμύρια συνδέσεις, η πλειοψηφία των συνδέσεων στο διαδίκτυο, επέλεξαν να παρακολουθήσουν τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.
Όπως αναφέρει η EBU ,σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (22/6), παρείχε 2,7 εκατομμύρια συνδέσεις, σε πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3.
Επίσης, σύμφωνα δελτίο τύπου που εξέδωσε το The Press Project την Κυριακή (23/6), από το βράδυ της 11ης Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 22/6, συνολικά 1.820.000 άνθρωποι επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ΕΡΤ, την ΕΡΤ3 και τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ από 77 χώρες.
Είναι προφανές, ότι οι αριθμοί αυτοί αποτελούν ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου, ενώ δημιουργούν ερωτηματικά για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 65% των Ελλήνων συμφωνούν με τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά.
ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"!
Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, η οποία έχει ως εξής:
" ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ!
Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε "Μολων λαβε"!
-Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγαρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα,
είναι βία για να παραιτηθούμε!
Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατια . Οι εργαζομενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται!
Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομεα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο , να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου!
Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει!
Δουλεύουμε για τη δημοσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!
Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ
Η σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!
Καλούμε όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο ραδιομεγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα
Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! "
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, το Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, το αυστριακό τμήμα των "Ρεπόρτερς χωρίς Σύνορα" και ο Δημοσιογραφικός Ομιλος "Κονκόρντια" διοργανώνουν ημερίδα την Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα στη Βιέννη.
Θέμα: "Λιτότητα σε βάρος της ελευθερίας πληροφόρησης"
"Έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα-Έρχεται το τέλος της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης;"
Συμμετέχουν:

Marc Fähndrich, Γραφείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αυστρία

Miklos Haraszti, πρώην εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Ελευθερία των ΜΜΕ

William Horsley, πρώην ανταποκριτής του BBC, και πρόεδρος του „Centre for Freedom of the Media“, Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ
Κατερίνα Σαρικάκη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βιέννης, Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας

Alexander Wrabetz, Γενικός Διευθυντής αυστριακής τηλεόρασης ORF,
Κώστας Αργυρός, Δημοσιογράφος, Παρουσιαστής "27 της Ευρώπης" - ΝΕΤ

Συντονισμός
Rubina Möhring, "Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα" Τμήμα Αυστρίας
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger