Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο πολύς καφές «ένοχος» για παχυσαρκία


Άσχημα τα νέα για τους λάτρεις της καφεΐνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Δυτικής Αυστραλίας, η αυξημένη κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων προβλημάτων υγείας, κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή κατανάλωση του καφέ θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια σε μια σειρά παθήσεων.
Η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, όπως λένε οι Αυστραλοί επιστήμονες, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και του κινδύνου εκδηλώσεως διαβήτη.
Ύστερα από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφέ οδηγούσε στην προβληματική λειτουργία του ήπατος, η οποία στη συνέχεια έφερνε συσσώρευση λίπους.
«Σε ποσότητες αντίστοιχες με πέντε ή έξι φλιτζάνια καφέ την μέρα, τα αποτελέσματα της μελέτης μας ήταν αντίθετα με εκείνα προηγούμενων μελετών περί προστατευτικής δράσης του καφέ», υπογραμμίζει ο επίκουρος καθηγητής Βανς Μάθιους.

«Φαίνεται, λοιπόν, ότι η θετική επίδραση του καφέ στην υγεία μας εξαρτάται από τις δόσεις που καταναλώνουμε. Η ήπια κατανάλωση καφέ, δηλαδή μέχρι τρία ή τέσσερα φλιτζάνια, χαρίζει στον οργανισμό προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη τύπου 2», συνεχίζει.
«Υπάρχουν άλλωστε πολλοί άνθρωποι, ο οποίοι ενώ μοιάζουν αδύνατοι έχουν αυξημένη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα που περιβάλλουν τα ζωτικά τους όργανα και το ήπαρ τους. Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να επιδεινωθεί μέσω της αυξημένης κατανάλωσης καφέ», καταλήγει.
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger