Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

...ΕΚΤΑΚΤΟ...ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες απαγόρευαν την πρόσβαση, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι διαδηλωτές καλούν σε παραίτηση ...
της κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Νωρίτερα, η τουρκική αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσει εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, φώναζαν συνθήματα όπως «ενωθείτε ενάντια στο φασισμό» και «κυβέρνηση παραιτήσου», προσπαθώντας να φθάσουν προς την πλατεία Ταξίμ.
Στην πλατεία και στις γύρω περιοχές της τουρκικής μεγαλούπολης έχουν ξεσπάσει από την Παρασκευή μαζικές ταραχές, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για αναμόρφωση μέρους της πλατείας με τη μαζική κοπή δέντρων, οι οποίες όμως γρήγορα έλαβαν ανοικτό αντικυβερνητικό χαρακτήρα.
Ελικόπτερα της τουρκικής αστυνομίας ίπτανται πάνω από τους δρόμους όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανασυντάσσονται μετά τις συγκρούσεις τους με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Διαδηλωτές οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και στη συνοικία Κιζιλάι της πρωτεύουσα Άγκυρας,  ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και στη Σμύρνη.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger