Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζουν γιατροί και σωματεία στο Νοσοκομείο

Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζουν, για την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, οι Νοσοκομειακοί γιατροί και πρωτοβάθμια Σωματεία, που οργανώνουν συλλαλητήριο, ζητώντας την ενίσχυση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος με γιατρούς, για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών, ώστε οι ασθενείς να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας ή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Από σήμερα οι Νοσοκομειακοί Γιατροί άρχισαν να διανέμουν στους ασθενείς και στους επισκέπτες του Νοσοκομείου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν:
«Συμπολίτη του Βόλου, πολίτη του νομού Μαγνησίας, ξεσηκώσου τώρα. Απαίτησε ιατρούς και άλλο προσωπικό για το νοσοκομείο.
Θα είναι αργά αν δεν αντιδράσεις. Είναι ζήτημα όλων μας, είναι δική σου υπόθεση!».
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καλούν όλους τους πολίτες, τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, στο συλλαλητήριο, που οργανώνουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, για να πουν ένα μεγάλο όχι στην υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Τα Σωματεία
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλιο των Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», του Σωματείου Εργφαζομένων στην Coca Cola, της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών, του Συνδικάτου Ποτών και Τροφίμων, του Σωματείου εργαζομένων Καρφούρ-Μαρινόπουλος (παράρτημα Βόλου), του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συνδέσμου Βιοτεχνών υδραυλικών θερμικών Βόλου και του Συλλόγου Επιπλοποιών Ξυλουργών και συναφών επαγγελμάτων, ζητούν Νοσοκομείο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και καλούν τα μέλη τους στις 11 το πρωί της Κυριακής να βρεθούν εκεί για να διαμαρτυρηθούν.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μετά τη σύσκεψη που διοργάνωσαν για την αγωνιστική αντιμετώπιση των εξελίξεων στην κοινωνική ασφάλιση και στο συνταξιοδοτικό και κατόπιν ανακοινώσεως της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, αποφάσισαν τη μεταφορά της κινητοποίησης στο Νοσοκομείο του Βόλου που είχε προγραμματιστεί για τις 6/6, να γίνει την Παρασκευή 7/6 στις 11 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου ώστε να συμπίπτει με την πανελλαδική απεργία των γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία.

«Καλούμε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, γενικότερα όλο τον εργαζόμενο λαό του Βόλου, να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της υγείας τους και το ζήτημα της κατάστασης του Νοσοκομείου», επισημαίνουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία, που ζητούν από το λαό να απαιτήσει να καλυφθούν άμεσα τα σοβαρά κενά στο Νοσοκομείο σε γιατρούς, προσωπικό, υλικά και μηχανήματα και να ξεσηκωθούν ώστε να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία, να σταματήσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και να γίνει καθολική απαίτηση των εργαζομένων το Νοσοκομείο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών", τονίζουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων.
 http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=bb10e1dc-e51b-4724-a2cb-8df7f5e02243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger