Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση αυτή την ώρα της ΠΕΣ/ΝΑΤ και ναυτεργατών στον Οίκο Ναύτου

Συγκέντρωση από τις 10.30 το πρωί πραγματοποιεί η ΠΕΣ/ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτου για την Κοινωνική Ασφάλιση μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών). Καταγγέλλουν και τη ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για να στηρίζεται το τραπεζικό σύστημα και συνολικά το κεφάλαιο.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΝΑΤ, οι 33.986 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το Ταμείο, με απόφαση της ΕΤΕ στις 25 Απρίλη, έγιναν 3.398. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ θα κληθεί να λάβει απόφαση στη συνεδρίασή του, αν τις 3.398 μετοχές θα τις πουλήσει μέσω του χρηματιστηρίου ή θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η Τράπεζα. Αυτά όταν τα ελλείμματα του ΝΑΤ από την εισφοροδιαφυγή των εφοπλιστών, τις εισφοραπαλλαγές τους, τον σταδιακό αφανισμό από τα καράβια των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση έχουν εκτιναχθεί το 2103 σε 1,5 δισ. ευρώ. Οι συντάξεις των ναυτεργατών έχουν σφαγιαστεί και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υποβαθμίζεται συνεχώς και ραγδαία.

Παράλληλα καλούν και στην παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων την Πέμπτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger