Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μ. Χρυσοβελώνη: «Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών:

 Το χρονικό προαναγγελθεισών απολύσεων»
Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις υπεραριθμίες των εκπαιδευτικών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά και τη δημοσιοποίηση του αριθμού και των ονομάτων των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν, είναι φανερό ότι οι μηχανές για την με συνοπτικές διαδικασίες απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών έχουν αρχίσει να δουλεύουν στο φουλ, εν μέσω θέρους και στο τέλος του σχολικού έτους.
Στην Μαγνησία, όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών αγγίζει τον εξωφρενικό αριθμό των 368, παρά το ότι εδώ και 3 χρόνια, λόγω άρνησης του υπουργείου να προβεί σε διορισμό νέων εκπαιδευτικών στις θέσεις όσων συνταξιοδοτούνταν, όλοι μιλούσαν (ακόμα και το Υπουργείο ) για μη αναπληρούμενα κενά σε σχολεία και όχι για πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όχι μόνο την πολυπληθή επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών αλλά και όλη την κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά στην επερχόμενη σφαγή επί δικαίων και αδίκων, γιατί όλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν δυσμενές αντίκτυπο στην ποιότητα παροχής της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Με τα συναισθήματα αυτά παρευρεθήκαμε και εμείς στη συγκέντρωση της 31-5-2013 που διοργανώθηκε από την ΕΛΜΕ στο Βόλο. Όμως μετά το τέλος αυτής, μένει κανείς να αναρωτιέται τι είναι πιο θλιβερό: η υλοποιούμενη από την Συγκυβέρνηση πολιτική στον κλάδο αυτό ή η απουσία έστω και των μισών από τους πλεονάζοντες 400 περίπου εκπαιδευτικούς στην Μαγνησία που δεν αισθάνθηκαν καμία ανάγκη να αντιδράσουν. Όποιος ελπίζει να πληγεί ο διπλανός του, για να σωθεί αυτός, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ο επόμενος στη σειρά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger