Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

AΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκρατική επίθεση κατά Ν. Γουρλά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον συνδικαλιστή και μέλος της Νίκο Γουρλά, το αυτοκίνητο του οποίου άγνωστοι πυρπόλησαν τα χαράματα της 18ης Ιουνίου. Την επίθεση κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
«“Άγνωστοι” έβαλαν φωτιά και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Νίκου Γουρλά τα χαράματα της 18ης Ιουνίου. Η προσπάθεια αυτή τρομοκρατήσης είναι προφανές ότι σχετίζεται με τη μαχητική δράση του Νίκου Γουρλά, τους αγώνες του για την
υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών, αγώνες που του στοίχησαν μια εκδικητική απόλυση (που ακυρώθηκε ύστερα από πολύμηνη κινητοποίηση και δικαστική απόφαση), τη δράση του μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την καθημερινή παρέμβασή του στα τοπικά ζητήματα των δυτικών συνοικιών, τη δράση ενάντια στις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεχίζει:

«Όμως, είναι γελασμένοι εάν πιστεύουν ότι τέτοιες επιθέσεις θα μας τρομοκρατήσουν ή θα μας κάνουν να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Κάθε άλλο, μας ατσαλώνουν και μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στα ντόπια και ξένα αφεντικά και τις φασιστικές συμμορίες».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης με δήλωσή του καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νίκου Γουρλά, επισημαίνοντας επίσης πως «αυτή η επίθεση αποβλέπει να τον τρομοκρατήσει αφού είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα του αεροδρομίου «Ελεύθεριος Βενιζέλος», όπου οι εργοδότες έχουν επιβάλει εργασιακές σχέσεις γαλέρας, είναι από τους πρωτοστάτες του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και πρωταγωνιστής σε δράσεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες για τα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων, αλλά και για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού».

«Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στο συναγωνιστή μας Νίκο Γούρλα γνωρίζοντας ότι τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό του φρόνημα. Απαιτούμε από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε αναζήτηση και καταλογισμό ευθυνών στους δράστες αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο λαός, η νεολαία και οι δυνάμεις της Αριστεράς θα βάλλουν φρένο στις φασιστικές συμμορίες που έχουν αποθρασυνθεί λόγω της ανοχής και ατιμωρησίας που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση τους περιβάλλει», καταλήγει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger