Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 57η συνεδρίαση, Δευτέρα 17.6.13

Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση του απουσιολόγιου από την πρόεδρο του τρομοδικείου, η συνήγορος Μ. Δαλιάνη δήλωσε ότι το πρωί ενημερώθηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πως ο Κ. Σακκάς μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο των φυλακών λόγω αδιαθεσίας κι γι’ αυτό ζητάει διακοπή εντός της ημέρας για να έρθει σε επαφή μαζί του. Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Μ. Νικολόπουλος, ο οποίος διακοπτόμενος συνεχώς από την πρόεδρο, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, μολονότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναφερθεί κώλυμα του συνηγόρου Φρ. Ραγκούση να παρευρίσκεται στη σημερινή συνεδρίαση λόγω άλλης δίκης στην οποία έπρεπε οπωσδήποτε να είναι παρών, η έδρα αδιαφόρησε επιδεικτικά, ορίζοντας συνεδρίαση για σήμερα. «Ερχονται οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι και σας λένε να τελειώνετε τη δίκη», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην προσπάθεια επιτάχυνσης της δίκης.

Η πρόεδρος δικαιολογούσε την απόφαση, λέγοντας ότι δεν κατατέθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα για την απουσία του συνηγόρου, ενώ ο εισαγγελέας φανέρωσε την «ευαίσθητη» πλευρά του, λέγοντας πως τον ενδιαφέρει η δίκη να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, διότι υπάρχουν κρατούμενοι εδώ και δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει βγει απόφαση! Θυμίζουμε στον εισαγγελέα ότι δώδεκα μέρες πριν, στην 54η συνεδρίαση, ζητήθηκε απ’ αυτόν, με βάση το άρθρο 291 του ΚΠΔ, να εισηγηθεί στο τρομοδικείο να αποφασίσει την αλλαγή της παράνομης απόφασης παράτασης της προφυλάκισης του Κ. Σακκά κι εκείνος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι με το ισχύον δικονομικό πλαίσιο δεν μπορεί να πάρει θέση.

Το τρομοδικείο διέκοψε για να σταλεί με fax βεβαίωση ότι ο Φρ. Ραγκούσης πράγματι βρίσκεται σε εκδίκαση άλλης υπόθεσης. Αμέσως μετά τη διακοπή και την ανάγνωση της βεβαίωσης αυτής, η Μ. Δαλιάνη ενημέρωσε ότι αδυνατεί να επικοινωνήσει με τον Κ. Σακκά και ζήτησε εκ νέου διακοπή για να μεταβεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακοπής, η συνήγορος ενημερώθηκε ότι ο Κ. Σακκάς έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και με την επανέναρξη της διαδικασίας ενημέρωσε το τρομοδικείο ότι αδυνατεί να έρθει σε επαφή μαζί του. Η πρόεδρος προσπαθούσε πάση θυσία να διευθετηθεί το θέμα σήμερα, αδιαφορώντας για την υγεία του απεργού πείνας. Ετσι, πρότεινε και τρίτη ολιγόλεπτη διακοπή, ώστε να επικοινωνήσει η συνήγορος με τον πατέρα του Κ. Σακκά που βρισκόταν στον νοσοκομείο και να ενημερωθεί μέσω αυτού για τυχόν αιτήματά του. Μετά και την τελευταία διακοπή, η συνήγορος ενημέρωσε ότι κατέστη αδύνατο να επικοινωνήσει με τον εντολέα της, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ετσι, το τρομοδικείο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την Τετάρτη 19 Ιούνη. Η απόφαση συνοδεύτηκε από ένα ακόμη απαράδεκτο σχόλιο της προέδρου: αν ο Κ. Σακκάς ήθελε να εκπροσωπηθεί, είπε, θα το έλεγε στον Γ. Καραγιαννίδη πριν πάει στο νοσοκομείο. Η δήλωση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Γ. Καραγιαννίδη, ενώ ο εισαγγελέας προσπάθησε να «τα μαζέψει», λέγοντας ότι προφανώς δεν το επέτρεπε η υγεία του.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger