Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

«Πρωτοφανής επιστροφή (comeback)» σημειώνεται σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις των Γερμανών για διακοπές στην Ελλάδα εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV), Τόρστεν Σέφερ, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία αναμεταδίδεται από πολλούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους.

Σύμφωνα με τον κ. Σέφερ, πολλοί Tour Operators καταγράφουν διψήφια ποσοστά αύξησης στις κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς, ενώ, συνολικά για το 2013, αναμένεται αύξηση 3-4% σε σχέση με το 2012.

Εξάλλου, στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», όπου αναφέρονται τα στοιχεία του DRV με την επισήμανση, ότι «πέρυσι οι Γερμανοί ακύρωναν τις κρατήσεις τους, επειδή θεωρούσαν τους Έλληνες αχάριστους».

«Δεν είμαστε, όμως, εκδικητικοί. Επίσης, η κρίση είναι πλέον παντού. Ακόμη και η Γαλλία σύντομα θα χρεοκοπήσει. Έτσι, μπορεί κανείς να πάει και πάλι στις παραλίες της Κρήτης και πίνοντας ούζο να σκεφτεί ότι λύνει την ευρωκρίση. Αν αυτή η στάση θα αποδώσει, αυτό εξαρτάται από τις ταβέρνες», τονίζει ο αρθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger