Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Απολύει πάνω από τους μισούς ιατρικούς επισκέπτες

Κινητοποιήσεις αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των εργαζομένων, χτες
Να αντιταχθούν στην απόφαση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας «Boehringer» να απολύσει πάνω από τους μισούς ιατρικούς επισκέπτες αποφάσισαν ομόφωνα σε χτεσινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Συγκεκριμένα η εταιρεία σκοπεύει να απολύσει περίπου τους 60 από τους 100 ιατρικούς επισκέπτες με τη διαδικασία των «οικειοθελών απολύσεων». Το επιχειρησιακό σωματείο προκήρυξε χτες 3ωρη στάση εργασίας και κάλεσε σε γενική συνέλευση όλους τους εργαζόμενους ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι πώς θα απαντήσουν.
Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη, σε 3ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Ελληνικό στις 10 το πρωί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις. Νέα 3ωρη στάση εργασίας (1 μ. μ. - 4 μ. μ.) θα γίνει την Παρασκευή, 15 Μάρτη, για να πραγματοποιηθεί Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 1.30 μ.μ. στο εργοστάσιο στο Κορωπί. Εκεί θα αποφασιστεί και η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σωματείου εργαζομένων στην «Boehringer», η πολυεθνική έκανε πρόσφατα στο εργοστάσιο στο Κορωπί μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή της και τις εξαγωγές της, από 250 εκατ. ευρώ στα 300 εκατ., ενώ είναι η μοναδική πολυεθνική που έχει παραγωγή στην Ελλάδα και περιμένει καινούργια φάρμακα για να τα «ρίξει» στην αγορά. Επίσης ο συνολικός της τζίρος για το 2012 ανήλθε στα 300 εκατ. ευρώ και στην Ελλάδα στα 75 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ακόμα πως από τον περασμένο Δεκέμβρη το σωματείο είχε προετοιμάσει τους εργαζόμενους για το σχέδιο απολύσεων της εταιρείας και σε γενική συνέλευση τότε είχαν αποφασίσει να τις αντιπαλέψουν καθώς είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και άλλη μείωση προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger