Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΑ – ΟΥΤΕ ΚΥΡΑ Παλεύουμε καθημερινά & παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας



 Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια διαμαρτυρία που έγινε από γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1857, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα επόμενα χρόνια, η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε από τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν ισότητα των δυο φύλων. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου το 1909 και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε ως παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Στην Ελλάδα, η ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ τα τελευταία χρόνια, έχασε το πολιτικό νόημα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής απλευθέρωσης και πλασαρίστηκε από τον καπιταλισμό σαν μέρα κατανάλωσης κι εντέλει διαχωρισμού, οδηγώντας τις περισσότερες γυναίκες σε αποκλειστικά γυναικεία γλέντια, ενώ οι περισσότεροι άνδρες ‘δείχνουν την εκτίμησή τους’ προσφέροντας δώρα. Στις σημερινές συνθήκες μαζικής φτώχιας, ποιος μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε δώρο; Ποιο είναι το νόημα που μένει στη μέρα αυτή όταν το θέαμα ξεφουσκώνει; Το μόνο νόημα που υπερασπιζόμαστε είναι εκείνο που έδωσε το 1857 η εργατική διαμαρτυρία των γυναικών της κλωστουφαντουργίας. Σήμερα μας ζητάνε να επιβιώσουμε και όχι να ζήσουμε. Τα περισσότερα αιτήματα των γυναικών που κατακτήθηκαν μετά από πολλούς εργατικούς αγώνες καταργούνται από τη κυβέρνηση των τροϊκανών και των τοκογλύφων με τη ψήφιση όλων των άδικων και σκληρών μέτρων που στηρίζουν βιομήχανους τράπεζες κι εφοπλιστές και η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ και ΑΝΕΡΓΗ  ΓΥΝΑΙΚΑ χάνει τα πιο σημαντικά δικαιώματα της!
Το δικαίωμα να γίνει ΜΑΝΑ, της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, της ΥΓΕΙΑΣ, της ΜΟΡΦΩΣΗΣ, της ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, της
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΕΥΤΥΧΙΑΣ όταν βλέπει τα παιδιά της, τα παιδιά μας, τη μοναδικη ελπιδα για ζωή,  να λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό και να πνίγονται από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, όπως οι φοιτητές της Λάρισας. Τα στέλνουμε για να σπουδάσουν και μας τα γυρνάνε σε φέρετρα.
Γι’ αυτό η εργαζόμενη και άνεργη ΓΥΝΑΙΚΑ  δεν ‘γιορτάζει’ όπως θέλει το σύστημα. Αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα σχέδια ταξικής γενοκτονίας, διαδηλώνει και παλεύει διατηρώντας αναφαίρετα το δικαιώμά της να ανατρέψει όλο το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί και τα τσιράκια του! Παλεύει για μια πραγματική ζωή, όπου κάθε μέρα θα είναι γιορτη...
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και με αφορμή την ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και ΑΝΕΡΓΕΣ με τους ΑΝΤΡΕΣ σας, τα ΠΑΙΔΙΑ σας τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΣ , τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΣΑΣ , τους ΦΙΛΟΥΣ και τις ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ σας, μαζί με ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ στη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,
Στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 5.30μμ.
(Με τη λήξη της πορείας θα γίνει προβολή της ταινίας «Γυναίκα & Κρίση» στο χώρο της συνέλευσης)
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
(Κάθε Δευτέρα 6.00μμ, στο κτίριο 9Α, πίσω από την ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger