Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικος χιονιάς σε Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία & Γερμανία (ΕΡΧΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ....)

Ασυνήθιστες για την εποχή χιονοπτώσεις δημιουργούν σήμερα προβλήματα στη βορειοδυτική Ευρώπη, παραλύοντας τις μεταφορές, προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και αποκλείοντας οδηγούς στους παγωμένους δρόμους. 

Η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν πληγεί περισσότερο από την ασυνήθιστη  κακοκαιρία καθώς πλησιάζει η άνοιξη. Σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σήμερα το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, του μεγαλύτερου της Γερμανίας και τρίτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη.


Περίπου 200 ως 300 πτήσεις ματαιώθηκαν καθώς η κακοκαιρία εμπόδιζε τις προσπάθειες εκχιονισμού των διαδρόμων και εμπόδιζε τα πληρώματα των αεροσκαφών να φτάσουν εγκαίρως στην εργασία τους.

Η εταιρεία Fraport AG, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, ανακοίνωσε πως αναμένει ότι οι πτήσεις θα επαναληφθούν στη 1:30 μ.μ. (14:30 ώρα Ελλάδας).

"Από τις 11:20 (12:20 ώρα Ελλάδας) δεν γίνονται πλέον προσωρινά προσγειώσεις ούτε απογειώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. «Εκτός από τις χιονοπτώσεις, έχει σχηματισθεί πάγος στους διαδρόμους», πρόσθεσε.

Εκτός από την περιφέρεια της Φρανκφούρτης, η βόρεια Γερμανία αλλά και η δυτική και η περιφέρεια του Βερολίνου πλήττονται από τις χιονοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βρετανία διακόπηκε σήμερα εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Το χιόνι προκάλεσε σήμερα το πρωί σοβαρή αναστάτωση στο σύνολο των μέσων μαζικής μεταφοράς στην περιφέρεια του Παρισιού και η εταιρεία των σιδηροδρόμων (SNCF) συμβούλευε μάλιστα τους κατοίκους των προαστίων να μην μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.

Επτά εκατομμύρια άνθρωποι που κατοικούν στην περιφέρεια του Παρισιού χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μεταβούν στην εργασία τους.

Η κυκλοφορία των τρένων του RER (το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο), τα οποία χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των προαστίων του Παρισιού, γίνεται με σημαντικά προβλήματα σε όλες τις γραμμές.

Στο οδικό δίκτυο η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη, καθώς τα οδοστρώματα είναι ολισθηρά και έχουν συμβεί ατυχήματα με νταλίκες.

Οι χιονοπτώσεις πρόκειται να συνεχιστούν όλη την ημέρα σε όλη την περιοχή του Παρισιού και το στρώμα του χιονιού μπορεί να φτάσει τα 8 ως 12 εκατοστά.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας είχε ζητήσει ήδη από χθες το βράδυ από τις αεροπορικές εταιρίες να ματαιώσουν σήμερα μέχρι και το ένα τέταρτο των πτήσεών τους από και προς τα αεροδρόμια Ρουασί και Ορλί.

Σήμερα το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Μποβέ, σε απόσταση 60 χλμ. από το Παρίσι, το οποίο υποδέχεται τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις καταγράφονται σε όλη τη βόρεια και τη δυτική Γαλλία. Θεωρούνται «ασυνήθιστες για την εποχή, τόσο λόγω των ποσοτήτων του χιονιού όσο και εξαιτίας της διάρκειάς τους», καθώς αναμένεται να τερματιστούν αύριο το πρωί, σύμφωνα με τη γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ηλεκτροδότηση έχει κοπεί σε περισσότερα από 68.000 νοικοκυριά στη Βρετάνη και την Κάτω Νορμανδία (δυτική Γαλλία).

Στο Βέλγιο, το χιόνι που πέφτει από χθες προκάλεσε σήμερα το πρωί σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές καθώς παγετός επικρατούσε σε πολλούς οδικούς άξονες, σύμφωνα με τις επίσημες υπηρεσίες.

Στις 08:00 (τοπική ώρα), στους κύριους οδικούς άξονες, η κυκλοφορία ήταν εξαιρετικά βραδεία σε μήκος 1.600 χλμ., ενώ συνήθως το φαινόμενο αυτό δεν υπερβαίνει την ώρα αυτή τα 200 χλμ. Ο άνεμος συμβάλλει στη δημιουργία παγετού στο οδόστρωμα. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην κυκλοφορία των τρένων και των λεωφορείων. Οι αμαξοστοιχίες Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τις Βρυξέλλες αναμενόταν ότι θα έχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger