Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πάρτι με τα κινητά τηλέφωνα...από υπαλλήλους της ΔΕΥΑ.....

Mερικοί δεν καταλαβαίνουν ούτε κρίση, ούτε μνημόνια και συνεχίζουν να ζουν ακόμη στην εποχή της ανεμελιάς και της αμεριμνησίας η οποία έχει παρέλθει προ πολλού, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.
Προχθές ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να αποστεί από την παραπάνω θέση του και έσπευσε να αποδοκιμάσει το γεγονός ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος αρνήθηκε να ψηφίσει την έγκριση ποσού ύψους 5.116 ευρώ για δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν δύο στελέχη της παλιάς ΔΕΥΑΝΑ για μία περίοδο 18 μηνών (Μάιος 2011- Δεκέμβριος 2012) που πλέον έχει περιέλθει στη διοικητική ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ.

Το παραπάνω ποσό κρίθηκε υπερβολικό από τον κ. Δουλόπουλο με τον κ. Σκοτινιώτη να συμφωνεί με την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της κ. Μακρή, που αρνήθηκε να ψηφίσει το σχετικό θέμα που εισήγαγε προς έγκριση η υπηρεσία και το οποίο εγκρίθηκε τελικά δια της βουβής έγκρισης των συμβούλων πλειοψηφίας
Μάλιστα για να δείξει τα νέα ήθη που επιχειρεί να εμφυσήσει η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και η παρούσα Δημοτική Αρχή και σε προσπάθεια να καταδείξει ότι εναρμονίζεται πλήρως με τη λιτότητα που βιώνουν και οι Δήμοι, ο Π. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι για τον ίδιο ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ έχει μειωθεί το μηνιαίο πλαφόν στο κινητό του τηλέφωνο στα 200 ευρώ, ενώ για τους Αντιδημάρχους το πλαφόν έχει μειωθεί στα 80 ευρώ.
Στη συζήτηση για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ Τέλης Δουλόπουλος σημείωσε ότι είναι υπέρογκα και τα ποσά που χρεώνεται η Επιχείρηση για σταθερά τηλέφωνα και τα οποία το 2012 ήταν 55.000 ευρώ, ενώ για το 2013 έχουν προϋπολογιστεί 60.000 ευρώ. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα, είπε ο δημοτικός σύμβουλος, όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας.
Το Κοινωνικό Τιμολόγιο
Στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Γιάννης Μολοχίδης ρώτησε το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ αν τίθεται θέμα ανάκλησης του Κοινωνικού Τιμολογίου καθώς οι μειώσεις στην τιμή του νερού για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στηρίχθηκε εν πολλοίς στις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης, κάτι που προς το παρόν δεν συμβαίνει καθώς οι εργαζόμενοι κέρδισαν την προσωρινή διαταγή και πέτυχαν να διατηρούν τις αποδοχές που είχαν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι νέες μειώσεις με το Νόμο 4093/2012 και 4024/2011 στους εργαζόμενους έχουν «παγώσει» μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει προσδιοριστεί να συζητηθούν σε δύο εβδομάδες περίπου από σήμερα., ενώ αν κερδίσουν και τα ασφαλιστικά μέτρα τότε θα ακολουθήσει η εκδίκαση της κύριας αίτησης, Δεν μπορώ να σας απαντήσω ήταν η απάντηση του Δημάρχου Βόλου που έσπευσε να σημειώσει ότι προς το παρόν δεν έχει στοιχεία που να οδηγούν τη διοίκηση σε αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής για το 2013.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger