Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας, πέρα από κάθε λογική, απόφασης για λουκέτο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ν. Ιωνία Βόλου,  το οποίο που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και δεν έχει έξοδα ενοικίου, θα μπορούσε δε, όπως αντιστοίχως συνέβη στην Π.Ε. Λάρισας, να ενσωματώσει όλα τα  ήδη συγχωνευθέντα περιφερειακά υποκαταστήματα της Π.Ε. Μαγνησίας (Ζαγοράς, Αλμυρού κλπ) και να εμφανίζει ως εκ τούτου μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων δικαιολογώντας άμεσα τη συνέχιση της λειτουργίας του. Με αυτή την οπτική, ζήτημα κατάργησης του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας  λόγω μικρής χιλιομετρικής απόστασης από το ΙΚΑ Βόλου δεν τίθεται, όπως αντίστοιχα δεν ετέθη για τη διατήρηση της ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου παράλληλα με τη ΔΟΥ
Βόλου. Ποιος εχέφρων  μπορεί σήμερα να υποστηρίξει ότι το ΙΚΑ Βόλου έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει μόνο αυτό, όλους τους ασφαλισμένους σε έναν Νομό  με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων, την ίδια στιγμή που στο κτίριο που σήμερα στεγάζεται το ΙΚΑ Βόλου, μετά την προωθούμενη κατάργηση του ΙΚΑ της Ν. Ιωνίας δεν θα χωρέσουν να στεγασθούν ούτε καν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, πολλοί από τους οποίους τελείως  προσχηματικά λόγω των νέων οργανογραμμάτων θα τεθούν σε εφεδρεία και θα έρθουν αντιμέτωποι με απολύσεις;
 Είναι βέβαιο ότι ο συνωστισμός των ασφαλισμένων, των εργοδοτών, των οφειλετών, των συνταξιούχων, των δικαιούχων παροχών, των ασθενών, των λογιστών, των ιατρών και  των μηχανικών σε ένα και μόνο κτίριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Α, Β  ΔΟΥ Βόλου δε θα έχει προηγούμενο και θα συνιστά πρωτοφανή υποβάθμιση των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει το ΙΚΑ προς τον πολίτη. Προσέξτε, κύριοι της Συγκυβέρνησης, μήπως η επανάσταση εναντίον σας ξεκινήσει από τα διαλυμένα πλέον υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Καλούμε την Διοίκηση του ΙΚΑ και τον αρμόδιο υπουργό να δει την πραγματικότητα και να αναστείλει σήμερα οποιαδήποτε ενέργεια κλεισίματος του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.»

Σημείωση: Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.marinachrysoveloni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger