Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σε «κατάσταση πολέμου» η κορεατική χερσόνησος

Από τη μεγάλη συγκέντρωση στην Πιονγιάνγκ (φωτο AP)
Κορυφώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά και την αποστολή από τις ΗΠΑ δυο βομβαρδιστικών «Στελθ Β2» που μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικές βόμβες, που τέθηκαν «υπό τις υπηρεσίες» της Νότιας Κορέας.
Το Σάββατο η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας.

«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τη ΛΔ της Κορέας, ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν «σοβαρά» την ανακοίνωση της ΛΔ Κορέας ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου εναντίον της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι παρόμοιες απειλές από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ δεν είναι συχνές.
«Είδαμε τη νέα ανακοίνωση. Παίρνουμε στα σοβαρά αυτές τις απειλές και είμαστε σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας, ειδικά τη Νότια Κορέα», δήλωσε ο Κέιτλιν Χάιντεν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger