Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μπράβο στον κ. Σκοτινιώτη ΕΔΩΣΕ Οκτώ μήνες προθεσμία στα μπουρδέλα

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία  μέσα σε κλίμα έντονων διαφωνιών, το κλείσιμο των οίκων ανοχής στην περιοχή της Μεταμορφώσεως .

Ο Νόμος για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, είναι απαγορευτικός , ενώ δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών υποστήριξαν πως οι τοπικές κοινωνίες δεν επιθυμούν στις δημοτικές ενότητες την δραστηριοποίηση των οίκων ανοχής.

Εάν οι οίκοι ανοχής δεν μεταφερθούν από τη Μεταμόρφωση, θα κλείσουν καθώς μετά από παρέμβαση του κ. Κώστα Χαλέβα ενεργοποιήθηκε ο Νόμος που απαγορεύει την έκδοση αδειών σε περιοχές με τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συνοικίας. Καμία υπηρεσία δεν υπογράφει την ανανέωση των αδειών, μετά την καταγγελία  και οι οίκοι λειτουργούν παράνομα.

«Φροντίσαμε να βρούμε μια λύση για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις. Αν αφήναμε το θέμα στην τύχη του τότε οι επιχειρήσεις θα έκλειναν. Σταματήστε πλέον την υποκρισία. Στην ουσία μας λέτε πως πρέπει να αφήσουμε το θέμα στην τύχη του και να σφραγιστούν οι επιχειρήσεις. Πείτε, ότι θέλουν να κλείσουν να τελειώνουμε και σταματήσετε την υποκρισία», είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.

Για την αλλαγή του καθεστώτος ο δήμος δίνει παράταση 8 μηνών και όταν η νομική σύμβουλος των εκδιδόμενων γυναικών τόνισε ότι η νομοθεσία περί αποστάσεων που πρέπει να τηρούν οι οίκοι ανοχής από δημόσια κτίρια και τις εκκλησίες, μπορεί να αλλάξει, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε πως εφόσον μέσα σε 8 μήνες αλλάξει η νομοθεσία , κανείς δεν θα μπορέσει από τα ελεγκτικά όργανα να κλείσει τις επιχειρήσεις.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μόσχος σημείωσε πως η πρόταση της δημοτικής αρχής για διασπορά των οίκων ανοχής και στις δημοτικές ενότητες του Βόλου διασφαλίζει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger