Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Χαλκιδική: Πάνω από 80 προσαγωγές ακόμη και ανηλίκων - Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο

Με νέες προσαγωγές και ανηλίκων συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός». Οι μαζικές προσαγωγές κατοίκων ξεκίνησαν μετά το προβοκατόρικο εμπρηστικό χτύπημα που έγινε στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές στις 17 Φλεβάρη.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 80 κάτοικοι έχουν προσαχθεί και ανακριθεί και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Η Ασφάλεια συνέλεξε παράνομα δείγματα γενετικού υλικού, χωρίς προηγούμενα να έχει απαγγείλει κατηγορίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να προσαχθεί στην Ασφάλεια Πολυγύρου η 15χρονη μαθήτρια που την Τρίτη κλήθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος να παρουσιασθεί στην αστυνομία, καθώς και μία ακόμη ανήλικη μαθήτρια που κλήθηκε εγγράφως να παρουσιασθεί.
Η 15χρονη, δεν κατέθεσε το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από εξώδικο έγγραφο που έστειλε ο πατέρας της, σύμφωνα με το οποίο η 15χρονη κόρη του, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει, «κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο που φοιτά, κλήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο άτομο να παρασταθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, προκειμένου να καταθέσει για άγνωστη σε εκείνη υπόθεση».
Ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος για την κλήτευση της μαθήτριας και ζήτησε χρόνο να διερευνήσει το θέμα. Λίγο αργότερα, παραδόθηκε έγγραφη κλήτευση στην 15χρονη για να παρουσιαστεί στην ΑΔ Πολυγύρου.
Οι μαθητές και την Τετάρτη προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση αντιδρώντας στην τρομοκράτηση των συμμαθητών τους και γενικότερα στην αστυνομοκρατία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Μάρτη στις 11.30 το πρωί.
Στη Θράκη
Νέο συλλαλητήριο, ενάντια στα χρυσωρυχεία της «Εldorado» διοργανώνουν οι φορείς της Θράκης, την Τρίτη 12 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της Κομοτηνής. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ του Νομού Ροδόπης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger