Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΤΡΟΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ..... ΑΝΕΠΤΥΞΕ 6.000 ΠΥΡΟΒΟΛΑ

 Η Β.Κορέα διέκοψε την εκεχειρία του 1953 - Σε κατάσταση πολέμου η κορεατική χερσόνησος
Βόρεια Κορέα έκοψε την γραμμή του "κόκκινου τηλεφώνου" που υπήρχε για άμεση επικοινωνία με την ηγεσία της Νοτίου Κορέας σε περιπτώσεις κρίσεων σε μια κίνηση που αν μη τι άλλο καταδεικνύει διάθεση μείζονος κλιμάκωσης από την Πιονγκ Γιανγκ. Επίσης η ηγεσία της Β. Κορέας διέκοψε και επίσημα την εκεχειρία που υπήρχε από το 1953, η οποία πρακτικά έβαλε τέλος στον πόλεμο της Κορέας με την επακόλουθη δημιουργία της αποστρατικοποιημένης ζώνης DMZ μήκους 250km στον 38ο Παράλληλο! Δηλαδή τυπικά κήρυξε πόλεμο στο Νότο, έστω και αν δεν έχουν ξεκινήσει εχθροπραξίες!
Μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τις μονάδες πυροβολικού καθώς περισσότερα από  6.000 πυροβόλα της Β. Κορέα στοχοποιούν τη πρωτεύουσα της Ν Κορέας, Σεούλ ενώ μονάδες εκτοξευτών ρουκετών αλλά και βλημάτων εδάφους – εδάφους SSM  που παρακολουθούνται μέσω δορυφόρων έχουν αναπτυχθεί στους χώρους διασποράς.

Η ύπαρξη του «κόκκινου τηλεφώνου» είχε δρομολογηθεί ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για την διευκόλυνση αποκλιμάκωσης της έντασης σε περίπτωση θερμού επεισοδίου.
Η διακοπή της επικοινωνίας έγινε γνωστή μετά από επανειλημμένες απόπειρες επικοινωνίας σήμερα το πρωί οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα από τη πλευρά της Σεούλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικές δυνάμεις της Β. Κορέας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή ενώ έχουν παρατηρηθεί κινήσεις Τεθωρακισμένων και Πυροβολικού οι οποίες μετακινούνται σε θέσεις μάχης κοντά στη μεθόριο.
 Η ένταση στη κορεατική χερσόνησο κορυφώνεται καθώς στρατιωτικές δυνάμεις της Ν. Κορέας σε συνεργασία με αεροναυτικές μονάδες των ΗΠΑ ξεκινάνε από σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις για τις επόμενες 10 ημέρες στην περιοχή.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Β. Κορέας η οποία απείλησε ακόμη και με πυρηνικό πόλεμο εάν δεν τερματιστούν τα γυμνάσια με ταυτόχρονη απομάκρυνση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την περιοχή.
Σημειώνεται ότι ο ΟΗΕ εξέδωσε απόφαση για επέκταση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ έπειτα από τη διεξαγωγή της τρίτης κατά σειρά πυρηνικής δοκιμής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger