Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 37η συνεδρίαση, Παρασκευή 29.3.13

Συνεδρίαση δεν έγινε, γιατί τη νύχτα οι πραιτοριανοί του Δένδια, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, μπούκαραν στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και από τις 11 μέχρι τις 6 το πρωί έκαναν φύλλο και φτερό τα κελιά όλων των πολιτικών κρατούμενων που δικάζονται σ’ αυτή τη δίκη (των μελών της ΣΠΦ και των Θ. Μαυρόπουλου, Ι. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Κ. Σακκά). Η προκλητική αυτή έρευνα έγινε εν απουσία τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην παραστεί κανένας από τους κρατούμενους αγωνιστές και η συνεδρίαση να διακοπεί, μετά από διαδικασία ενός τετάρτου.

Σ’ αυτό το τέταρτο έγινε το καθιερωμένο από την πρόεδρο του τρομοδικείου  Μ. Τζανακάκη παρουσιολόγιο των δικαζόμενων και των συνηγόρων υπεράσπισης, στη διάρκεια του οποίου διαβάστηκαν δηλώσεις των πολιτικών κρατούμενων, ενώ δήλωση έκανε και ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης. Τα μέλη της ΣΠΦ, ο Θ. Μαυρόπουλος, ο Ι. Μιχαηλίδης και ο Δ. Πολίτης προσυπέγραψαν πανομοιότυπες δηλώσεις, οι οποίες έλεγαν: «Δεν θα παραστούμε στο δικαστήριό σας εξαιτίας της θρασύδειλης επιδρομής που πραγματοποίησαν οι ξεφτίλες των ΕΚΑΜ με την ανοχή της φυλακής και η οποία διήρκησε  ως τα ξημερώματα».

Ενώ η πρόεδρος διάβασε μόνο την πρώτη δήλωση (του Μ. Νικολόπουλου), διευκρινίζοντας για κάθε μία από τις επόμενες ότι ήταν η ίδια, όταν έφτασε στη δήλωση του Π. Αργυρού δεν παρέλειψε να σημειώσει πικρόχολα ότι είναι πολύ ανορθόγραφος, με εμφανή πρόθεση να τον μειώσει.
Απέδειξε έτσι πόσο υποκριτική ήταν η έκφραση συμπάθειας για το δράμα που περνούσε ο Π. Αργυρού τις πρώτες μέρες μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Γ. Καραγιαννίδης δήλωσε: «Δεν θα παραστώ στην σημερινή συνεδρίαση, λόγω της χθεσινής επίδειξης δύναμης του κράτους στην φυλακή που κρατούμαι. 29 Μάρτη του 2013».

Ο Α. Μητρούσιας δήλωσε: «Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου δεν θα παραστώ στο δικαστήριο λόγω της χθεσινοβραδυνής επιδρομής επίδειξης δύναμης του κράτους στην πτέρυγα που κρατούμαι».

Ο Κ. Σακκάς δήλωσε: «Ο Σαμαράς και ο Δένδιας επέδειξαν για ακόμη μια φορά χθες τη νύχτα με την επιδρομή που πραγματοποίησαν τα ΕΚΑΜ στην φυλακή του Κορυδαλλού πως το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης και όχι οι αναρχικοί αγωνιστές. Αρνούμαι να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση».

Ο συνήγορος Φρ. Ραγκούσης και έκανε την παρακάτω δήλωση:

Εμείς εκπροσωπούμε σήμερα τους κατηγορουμένους μόνο ως προς το θέμα της δηλώσεως και δηλώνουμε, ότι απέχουμε από τα καθήκοντά μας, όπως και οι κατηγορούμενοι, λόγω της εκδηλωθείσης, κατά τρόπο παράνομο, καταχρηστικό, επεμβάσεως των δυνάμεων καταστολής, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ ή όπως αλλιώς λέγονται, μέσα στις φυλακές, δήλωσε ο Φρ. Ραγκούσης. Θεωρούμε, συνέχισε, ότι η δημοκρατία δικαίου ουδέποτε καταλύεται. Κατά συνέπεια, όποιος πράττει κατά των νόμων είναι εκείνος που πρέπει να λογοδοτήσει. Και εφόσον αναφαίρεται στο δικαστήριό σας σαν τρόπος διαμαρτυρίας, θα πρέπει να υποπέσει και στην αντίληψη, πιστεύω, του κυρίου εισαγγελέα και να ζητήσει τον λόγο, την ευθύνη. Το σωφρονιστικό σύστημα  αποτελεί μέρος του ουσιαστικού ποινικού δικαίου. Κατά συνέπεια, πρέπει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να παραδίδουν εν ασφαλεία και υγεία τους κατηγορουμένους προκειμένου να δικαστούν. Αυτό προβλέπει μεταξύ των άλλων και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, περί ανθρωπίνων, ποινικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Υπήρξε μια επέμβαση παράνομη, συνέχισε ο συνήγορος. Εκδηλώθηκε κατά τρόπο αποκρουστικό, εκδηλώθηκε ως επίδειξη δύναμης από κάποιους κυρίους που δεν θέλω ούτε να κατονομάσω. Αν το υπουργείο Δικαιοσύνης παρέδωσε την εξουσία, την οποία του εμπιστεύθηκε το σύνταγμα και ο νόμος, στον κ. Δένδια και στους πραιτοριανούς του, οι οποίοι μετά τη φυλακή της Λάρισας και μετά τη φυλακή Τρικάλων, όπου χτυπούσαν τραυματισμένους κρατούμενους και τους έδεναν με χειροπέδες στα πόδια και τα χέρια, έδρασαν με τον ίδιο αλγεινό και παράνομο τρόπο, καλυπτόμενοι πίσω από τη δύναμη της κουκούλας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί κουκουλοφόροι. Με τον τρόπο που έδρασαν υπήρξε πραγματικά κίνδυνος ζωής για τους κρατούμενους.

Ως συνήγορος όλων των μελών της ΣΠΦ, ανεξάρτητα αν τους εκπροσωπώ ή όχι, έχω την εντολή να υποβάλω αυτή τη στιγμή μήνυση για βασανισμό, για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Και παρακαλώ η δήλωση αυτή να διαβιβαστεί μερίμνη του κ. εισαγγελέα, εφόσον αυτός το επιθυμεί, αρμοδίως, έτσι ώστε αυτοί που παριστάνουν τους φρουρούς του νόμου, αυτοί που παριστάνουν τους φρουρούς αξιών, να πάνε επιτέλους σπίτια τους. Μαζί και ο πολιτικός τους προϊστάμενος κ. Δένδιας, ο οποίος, χωρίς να έχει καμιά συνταγματική επιταγή, χωρίς να έχει καμιά εξουσιοδότηση, μπήκε μέσα στις φυλακές. Ονειρεύεται σαν άλλος Καίσαρας να δημιουργήσει παρανάλωμα, να δημιουργήσει μια κοινωνία του φόβου και του τρόμου μέσα στις φυλακές. Εμείς ως υπερασπιστές δηλώνουμε ότι με τις μικρές μας δυνάμεις, αλλά με τη μεγάλη πιστεύω ψυχή, θα σταθούμε εμπόδιο σ’ αυτά τα σχέδια.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί όταν η μήνυση κατατεθεί γραπτώς, ενώ διευκρίνισε ότι αυτός δεν είναι αρμόδιος και μόνο προτάσεις στο δικαστήριο μπορεί να κάνει. Ετσι, με τη σύμφωνη γνώμη της προέδρου, η μήνυση θα κατατεθεί γραπτώς στην επόμενη συνεδρίαση και θα συζητηθεί αν το δικαστήριο θα την προωθήσει στην εισαγγελία.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 1 Απρίλη.
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger