Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

« Ενημερωτική σύσκεψη για το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2013»



 Ενημερωτική σύσκεψη για το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2013
θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Πρόκειται για το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, ενώ στην Περιφερειακή  Ενότητα Λάρισας την ευθύνη υλοποίησής του έχει η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να παρευρεθούν στη σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να συμπεριληφθούν στο νέο Πρόγραμμα, δεδομένου ότι η σχετική νομοθεσία παρουσιάζει φέτος αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στη φετινή διανομή,  και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 279/23460/22-2-2013 των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων υλοποίησης θα πραγματοποιείται  μέχρι τις 29 Μαρτίου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των φορέων εκπροσώπησης είναι η παροχή υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ως εκ τούτου στο πρόγραμμα μπορούν φέτος να συμμετάσχουν:
1. Οι Δήμοι όλης της χώρας.
2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.)
3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων/ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.).
4. Οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.


Πληροφορίες στην υπεύθυνη του Προγράμματος -  γεωπόνο κ. Γεωργία Γιωτοπούλου, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας, Ηρώων Πολυτεχνείου 166 και Κουτσούμπα, τηλ: 2413-511-160

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger