Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Kάτω τα χέρια από τον Παναγούλη κι όποιον έχει άποψη! Τα χουντικά αποβράσματα κι οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας δεν θα επιβάλουν τον φασισμό τους! Στη χούντα δεν είχαν Photoshop...

Στη χούντα δεν είχαν Photoshop
Ιανουάριος 1968
Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξετάζει με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Ιανουάριος 2013
O επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ζητά την άσκηση διώξεων εναντίον Ελλήνων αστυνομικών που...
εμπλέκονται σε περιστατικά ρατσιστικής βίας.
Ιούνιος 1967
Ο Στάθης Παναγούλης συλλαμβάνεται σε ηλικία 19 ετών και παραμένει στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού, ως τις 30 Αυγούστου 1967.  Ύστερα από νεότερη σύλληψή του παρέμεινε στο κολαστήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ από την 11η Αυγούστου 1972 μέχρι την 1η Μαρτίου 1973, δηλαδή 200 μέρες ακριβώς ανακρινόμενος. Την 1η Μάρτη 1973 μεταφέρθηκε στις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου, όπου παρέμεινε 18 μήνες σε πλήρη απομόνωση. Τον Απρίλιο του 1974 μέχρι τη Μεταπολίτευση (24 Ιουλίου, του ιδίου έτους) εξορίστηκε στη Νήσο Γυάρο.
Φεβρουάριος 2013
Ο Στάθης Παναγούλης κάνει την εξής δήλωση:
«Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού.
Σήμερα, η κυβέρνηση της Τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών! Ας δώσει, η κυβέρνηση του Τριωδίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger