Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου στο μπλόκο του Αερινού



Παρά την αναλγησία της μνημονιακής κυβέρνησης οι κινητοποιήσεις των αγροτών δε κάμπτονται. Αντιθέτως φαίνεται να ενισχύονται τόσο ως προς τις δράσεις αλλά και ως προς τη συμμετοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μπλόκο στον κόμβο του Αερινού, το οποίο ενίσχυσαν χτες οι αγρότες του Πηλίου με 200 περίπου αγροτικά οχήματα.
Με βάση και την απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού για μία ώρα πράγμα το οποίο αποτράπηκε από την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ (!!)
Ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας παρευρέθηκε στο μπλόκο, συζήτησε με τους συγκεντρωμένους αγρότες τόσο για τα συνολικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου όσο και για τα ιδιαίτερα κάθε περιοχής. Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο δίκαιο αγώνα και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στην αγωνία των αγροτών για την διάλυση της αγροτικής παραγωγής και τη φτωχοποίηση του αγροτικού κόσμου η απάντηση της κυβέρνησης είναι αυταρχισμός. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η άρνηση στο αίτημα των αγροτών για διάλογο; Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεχής παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στα μπλόκα; Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή να ταλαιπωρεί τους αγρότες του Πηλίου, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στο Αερινό μετά από 5 ώρες(!!) λόγω των συνεχών στάσεων που επέβαλε η τροχαία;

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες έχουν θέσει αιχμές του αγώνα τους 2 σημαντικότατα αιτήματα. Πρώτον, να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός για την αγροτική παραγωγή και δεύτερον, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο είναι πλέον δυσβάσταχτο, ειδικά για τους μικρούς και μικρομεσαίους παραγωγούς. Στο αληθινό και ρεαλιστικό αίτημα των αγροτών να μπορέσουν να μείνουν και να καλλιεργήσουν τη γη τους, η συγκυβέρνηση απάντησε με παροχές του τύπου "χάντρες και καθρεφτάκια" και αυτές θα ισχύσουν, μόνο εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Δηλαδή αν και όταν πετύχει το μνημόνιο! Να σημειωθεί πως παρά τα μέτρα λιτότητας που υποτίθεται θα νοικοκυρέψουν την οικονομία μας, τα έσοδα εμφανίζουν μείωση της τάξης των 300 εκ ευρώ. Tώρα βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα της πώλησης της ΑΤΕ, καθώς δεν υπάρχει τραπεζικός φορέας που θα μεριμνήσει ώστε να υπάρχει δανειοδότηση και ρευστότητα για τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου.
Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, με πολύ σημαντικό ρόλο όμως να παίζει η αγροτική παραγωγή. Αν θέλουμε, λοιπόν, να επιβιώσει ο λαός μας και να βρεθεί διέξοδος για τη χώρα οφείλουμε να προστατεύσουμε την υπάρχουσα παραγωγή και να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.
Η κυβέρνηση Σαμαρά το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει είναι να πάρει άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως παροχή, φτηνού ρεύματος, αφορολόγητου πετρελαίου, μεγαλύτερη επιστροφή ΦΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής»
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger