Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Μεϊκόπολος: Η νεολαία να αγωνιστεί ενωτικά με την κοινωνία

Η δήλωση του βουλευτή για τα 70χρονια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ
«Η νεολαία θα πρέπει όπως και τότε, να αγωνιστεί μαζικά , ενωτικά για την αλλαγή αυτής της πολιτικής, μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία.»

Αυτό τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.

Αναλυτικά σε δήλωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος σημειώνει τα εξής: « Στις 23 Φλεβάρη του 1943,ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η θρυλική και ηρωική ΕΠΟΝ.

Σήμερα εορτάζουμε 70 χρόνια από την ίδρυση της . Συσπείρωσε στις τάξεις της όλη την νεολαία, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και μαζί με το ΕΑΜ , είχε αποφασιστική συμβολή στην αντιφασιστική νίκη και στην απελευθέρωση της πατρίδας.
Η ΕΠΟΝ έγραψε ατελείωτες σελίδες ηρωισμού ,στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης.

Βασικοί σκοποί της, η εθνική απελευθέρωση, η ανεξαρτησία ,η εξάλειψη του φασισμού και του ναζισμού, η χειραφέτηση της νεολαίας, η ειρήνη.

Τα ιδανικά της ΕΠΟΝ και τα οράματα της και σήμερα εμπνέουν την σημερινή νεολαία ,παρόλο της διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν, με τα σύγχρονα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία, λόγω της επιβολής των μνημονίων.

Η δημοκρατία πλήττεται ,ο αυταρχισμός κυριαρχεί παντού, το κοινοβούλιο υποβαθμίζεται, η ανεργία αυξάνει , η νεολαία ξενιτεύεται .Η μείωση του βιοτικού επιπέδου γίνεται μάστιγα .Ο φασισμός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγανάκτηση των πολιτών, για να βρει κοινωνικό έρεισμα. Η εθνική κυριαρχία βάλλεται από παγκόσμιους οικονομικούς οργανισμούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger