Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

«Επιστρατευμένοι» στους δρόμους και στους αγώνες τους οι αγρότες

«Επιστρατευμένοι» στους δρόμους και στους αγώνες τους οι αγρότες
Τη συνέχιση, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα, που συνεδρίασαν στο μπλόκο της Νίκαιας και  επιχειρούν αυτή την ώρα να αποκλείσουν την εθνική οδό. Στη συνάντηση που συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το παράδειγμα των αγροτών της Καβάλας και της Δράμας που κλείνουν κάθε μέρα και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας - Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
Έτσι θα συστήσουν επιτροπές, προκειμένου για να υπάρξει ένα μπλόκο σε κάθε νομό και θα κλείνουν τις εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι.
Παράλληλα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν τους άφησαν ικανοποιημένους.
Οι αγρότες  θα κλείνουν  τους δρόμους, χωρίς τρακτέρ ή αγροτικά μηχανήματα, βάσει της απόφασης που έλαβαν.

Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε σήμερα στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Μπλόκα υπάρχουν επίσης: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.
Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger