Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Όπλα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς από την Κροατία μέσω Σαουδικής Αραβίας;

Ένοπλοι αντικαθεστωτικοί της Συρίας (φωτό: AP)
Η Σαουδική Αραβία αγόρασε όπλα από το πεζικό στην Κροατία για να εξοπλιστούν οι αντικαθεστωτικοί της Συρίας, γράφει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα «Τάιμς» της Νέας Υόρκης.
Επικαλούμενη Δυτικούς αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η εφημερίδα υποστηρίζει πως η Σαουδική Αραβία αγόρασε «μία σημαντική ποσότητα χερσαίων όπλων» που προέρχονται από ένα «μυστικό απόθεμα», το οποίο χρονολογείται από την εποχή του πολέμου στα Βαλκάνια στη δεκαετία του 1990. Τα όπλα άρχισαν να παραδίδονται στους Σύρους αντικαθεστωτικούς μέσω της Ιορδανίας το Δεκέμβρη. Είναι από εκείνη την εποχή που άρχισαν να διακρίνονται γιουγκοσλαβικά όπλα στα βίντεο που αναρτούσαν οι αντικαθεστωτικοί στο YouTube, έγραψε η εφημερίδα.
Έκτοτε, όπως ενημερώνουν οι δυτικές πηγές της, «πολλά αεροσκάφη με φορτία όπλων» απογειώθηκαν από την Κροατία, μεταφέροντας κυρίως «χιλιάδες τυφέκια και εκατοντάδες πολυβόλα», καθώς και «απροσδιόριστο αριθμό πολεμοφοδίων».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κροατίας διέψευσε, μιλώντας στην εφημερίδα, πως πωλήθηκε από τη χώρα του οποιοδήποτε απόθεμα όπλων στη Σαουδική Αραβία ή σε Σύρους. Τόσο η Ιορδανία, όσο και η Σαουδική Αραβία αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger