Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Βόρειες Σποράδες Σκόπελος Σκιάθος Αλόννησος η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα των ναυτεργατών τώρα !


Μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα διαρκέσει (με τα σημερινά δεδομένα) η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που έχει αποτέλεσμα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Βόλου το πλοίο Εξπρές Σκιάθος και τα Flying Cat και ήδη στην Αλόννησο άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς οι νοτιάδες άνεμοι δεν επέτρεπαν το πλοίο να προσεγγίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, πριν ξεκινήσει η απεργία των ναυτεργατών.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος Αλοννήσου Παναγιώτης Βλάικος, το πλοίο κατέπλευσε στο νησί μόνο μια μέρα (από τις τρεις που είναι προγραμματισμένο), λόγω των ανέμων που δεν επέτρεπαν να προσεγγίσει στο λιμάνι.

«Επειδή μπαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού, ήδη παρατηρούνται αρκετές ελλείψεις, με μεγαλύτερη στα κρεοπωλεία, όπως και φρέσκα γάλατα, λαχανικά κλπ.», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Βαφίνης, τόνισε ότι αν συνεχιστεί η απεργία, ενδεχομένως να παρατηρηθούν ελλείψεις και σε άλλα τρόφιμα, που προς το παρόν υπάρχουν στα καταστήματα του νησιού.

«Για να απεργεί η Π.Ν.Ο. έχει δίκιο και τους στηρίζουμε, αλλά θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το επόμενο δρομολόγιο για την Αλόννησο, είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Σκοπέλου, ο κ. Βαφίνης, επισήμανε ότι τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και στο διπλανό νησί, ενώ εξέφρασε την ελπίδα μέχρι την Πέμπτη να σταματήσει η απεργία, για να γίνει η τροφοδοσία των νησιών με τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger