Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Βόλος: Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ για απεργία

Για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση της χώρας και να ανοίξει ο δρόμος για μία κυβέρνηση της Αριστεράς όλοι πρέπει να βγούνε στους δρόμους, επεσήμανε –μεταξύ άλλων- η αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δέσποινα Σπανού από το Βόλο. Η κ. Σπανού μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μείκόπουλο σε συνέντευξή τους το μεσημέρι καλούν τον λαό να συμμετέχει στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, που πρέπει να είναι απεργία-σταθμός –όπως ειπώθηκε- και να γίνει η αφετηρία της ανατροπής για να σταματήσει το μνημόνιο και εξαθλίωση που το συνοδεύει.

Η κ. Σπανού μίλησε για διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, την κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος, αυταρχισμό και για εικόνες τριτοκοσμικές στην χώρα λόγω της πείνας των πολιτών. Ανέφερε πως το 70% των συμβάσεων αφορούν σε ελαστικές μορφές εργασίας και το 30% σε κανονική, ενώ στόχος είναι η πλήρης κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων. Είπε ακόμη ότι έρχονται απολύσεις στο δημόσιο παρά τα αντίθετα που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, όπως και η περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κρίση είναι ανθρωπιστική και πρόσθεσε ότι από την ακολουθούμενη πολιτική αντί να αυξάνονται τα έσοδα μειώνονται, σημειώνοντας ότι «η ουσία της πολιτικής είναι κλινικά νεκρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger