Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δύσκολες ώρες για επιβάτες ακυβέρνητου κρουαζιερόπλοιου

Χωρίς φαγητό, τρεχούμενο νερό και... τουαλέτα έχουν μείνει οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, το οποίο παραμένει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στον Κόλπο του Μεξικού, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το «Carnival Triumph» βρίσκεται περίπου 240 χλμ. ανοικτά της χερσονήσου του Γιουκατάν, με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα να αναμένουν την έλευση δύο ρυμουλκών, προκειμένου το κρουαζιερόπλοιο να οδηγεί με ασφάλεια στο λιμάνι της παραθαλάσσιας πόλης Προγκρέσο.
Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν το σύστημα πρόωσης τέθηκε εκτός λειτουργίας ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο το «Carnival Triumph» δεν πρόκειται να πιάσει λιμάνι πριν την Τετάρτη, γι αυτό και ήδη ένα άλλο πλοίο της ίδια εταιρείας μετέφερε στους επιβάτες τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αντικρουόμενες απόψεις

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι απόψεις... διίστανται για το τι τελικά επικρατεί μέσα στους χώρους του πλοίου, καθώς ο κάθε επιβάτης εκφράζει τη δική του γνώμη.

Η Melinda Ramos, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται στο «Carnival Triumph» τόνισε πως το ηθικό των περισσότερων επιβατών παραμένει ακμαίο, ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις που αρκετοί το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Ο Brent Nutt έχει διαφορετική άποψη. Η σύζυγός του καταγγέλλει πως δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και τουαλέτα.
Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε την περασμένη Πέμπτη από το Γκάλβεστον του και ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει τη Δευτέρα. Συνολικά, επιβαίνουν σε αυτό 3.143 άνθρωποι (μαζί με το πλήρωμα) και μόλις το πλοίο πιάσει λιμάνι στο Προγκρέσο, οι επιβάτες θα επιστρέψουν πίσω στο Τέξας με αεροπλάνο.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο προγραμματισμένες για την άλλη εβδομάδα κρουαζιέρες αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε πλοίο της εταιρείας «Carnival». Τον Νοέμβριο του 2010, ένα κρουαζιερόπλοιο παρέμεινε ακυβέρνητο για τρεις ημέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό, ύστερα από πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger