Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Για το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Επισιτισμό –Τουρισμό
Ενισχυμένες σε ψήφους, έδρες και αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ βγήκαν οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από το 48ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.
Σε σύνολο 220 ψηφισάντων (3 άκυρα) η ΔΑΣ έλαβε 81 ψήφους (από 74) και κατέλαβε 7 έδρες (από 6) στη διοίκηση. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ μαζί με «νέες» δυνάμεις που εμφανίζονται να ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ σημείωσαν πτώση, και πιο συγκεκριμένα έλαβαν 117 ψήφους (από 134) και κατέλαβαν 10 έδρες (από 11) στη διοίκηση. Η ΔΑΚΕ, που για πρώτη φορά άλλαξε τον τίτλο της παράταξης της σε «Ενωτική Κίνηση» πήρε 19 ψήφους (από 30) και 2 έδρες (από 2) στη διοίκηση. Για τη ΓΣΕΕ η ΔΑΣ εξέλεξε 4 αντιπροσώπους (από 3). Η ΠΑΣΚΕ 4 (από 5) και η ΔΑΚΕ δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο (είχε 1).
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πάλη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. Για την απαλλαγή μια και καλή των εργαζομένων από τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης, από τις δυνάμεις που με την τακτική τους όλο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσαν το όχημα για την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών των κομμάτων τους.

Σε οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας μας αναδείχτηκε ο Θανάσης Παπαδημόπουλος, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια, και ο ίδιος και η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην αστική τάξη για τον ρόλο που επιτελούν. Πρόκειται άλλωστε για την πλειοψηφία που υπέγραψε τη μοναδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ιστορία του κλάδου, με μείωση μισθών 15%.
Ήδη η «προάσπιση των δικαιωμάτων μας συνεχίζεται», αφού κατά τη διάρκεια της συγκρότησης του προεδρείου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ πέταξαν από το προεδρείο τη ΔΑΣ, που ο κλάδος την εξέλεξε δεύτερη δύναμη στο συνέδριο, και μάλιστα ενισχυμένη σε ψήφους, έδρες και αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Το επιχείρημα του επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ ήταν ότι με τη ΔΑΣ δεν μπορεί να γίνει προεδρείο γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους, όπως είπε, καθώς και ότι αν η ΔΑΣ εξέλεγε τον γραμματέα στο προεδρείο δε θα υπέγραφε ποτέ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (προφανώς εννοεί όπως αυτή που υπέγραψε η πλειοψηφία με μείωση στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ποσοστό 15%)! Μαζί με την ΠΑΣΚΕ βεβαίως συντάχθηκε και η ΔΑΚΕ. Αυτή η τοποθέτηση πρέπει να σημάνει συναγερμό στους χώρους δουλειάς, καθώς φαίνεται ότι αυτή η πλειοψηφία έχει πολύ έργο ακόμα να κάνει υπέρ των αφεντικών και σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων!
Το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας, επιβεβαίωσε περίτρανα, την αναγκαιότητα της πάλης για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, στη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.
Καλούμε του εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν διαζύγιο από τις δυνάμεις της υποταγής. Μπροστά στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 20 του Φλεβάρη, να οργανωθούν μέσα από την Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ που έχει συγκροτηθεί στον κλάδο. Με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα στους τόπους δουλειάς. Η μάχη για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σημαίνει σύγκρουση με την πολιτική Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κεφαλαίου, που μας έχει οδηγήσει στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger