Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση των αγροτών στη Λάρισα

Το Σάββατο, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο της εθνικής για μια ώρα κάθε μέρα, μέχρι και τη Δευτέρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους


Στη Λάρισα, στο μπλόκο της Νίκαιας, συναντώνται το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών απ' όλη τη χώρα, προκείμενου να αποφασίσουν την περαιτερω στάση τους.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών.

Στο μεταξύ, εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Τρακτέρ είναι, επίσης, παρατεταγμένα- μεταξύ άλλων -στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Το Σάββατο, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο της εθνικής για μια ώρα κάθε μέρα, μέχρι και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων με τα αιτήματά τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ' ότι έχουν τα δίκια τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, και να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger