Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Κεραυνοί" κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου! "Ανέχεσαι τα ψεύδη, συμμετέχεις στην εξαθλίωσή μας"

Τα πυρά που δέχεται πλέον ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος είναι μαζικά και πιθανότατα θα αποδειχτούν και “φονικά” για τις κρίσεις που έρχονται. Μετά από την ΑΚΙΣ, μια δεύτερη ανακοίνωση πραγματικός κεραυνός ,αυτή τη φορά από την ΑΝΕΑΕΔ, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας “ψυχικός δεσμός” του Α/ΓΕΕΘΑ, με τους απόστρατους. Και ανάλογο είναι το κλίμα και στους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ είναι πραγματικά σκληρή. Υπενθυμίζει στον Α/ΓΕΕΘΑ ότι “οφείλει να γνωρίζει ο κος Αρχηγός, ότι...
εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικάακρωτηριασμένοι. Οφείλει να γνωρίζει ότι η ανέχεια, η εξαθλίωση και η πτώση του ηθικού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χαλάρωση της πειθαρχίας και της συνοχής του στρατεύματος”.
ΟΛΗ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ
Σύμφωνα με τον κώδικα τιμής των Ευελπίδων, ο Εύελπις ούτε ψεύδεται, ούτε ανέχεται από άλλους να ψεύδονται. Ο Α/ΓΕΕΘΑ, ως απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, θα έπρεπε να δίδει μεγάλη σημασία σε αυτές τις αρχές, με τις οποίες γαλουχήθηκαν όλες οι γενεές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των ΕνόπλωνΔυνάμεων.
Παρά ταύτα, ανέχεται όχι μόνο να συνεχίζεται το προεκλογικό ψεύδος της σημερινής κυβέρνησης περί «αποκατάστασης των αδικιών και εξύψωσης του ηθικού των ΕΔ», αλλά και συμμετέχει με πολιτικάντικους όρους στην υλοποίηση του σχεδίου εξαθλίωσης, με τα σκληρά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων του!
Η σιωπή όμως αυτή αποδεικνύεται επιλεκτική, αφού o Α/ΓΕΕΘΑ κάλεσε σε έγγραφη απολογία τον πρόεδρο και το γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, για την ανακοίνωση με την οποία του έθεταν ερωτήματα, που αφορούν στα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Γνωρίζουμε ότι ο εκάστοτε Αρχηγός, αφενός μεν έχει πληθώρα θανατηφόρων βελών στις φαρέτρες των στρατιωτικών πειθαρχικών διατάξεων και της στρατιωτικής ποινικής νομοθεσίας, για να εξουδετερώσει ακαριαία οποιονδήποτε παρεκκλίνει στο ελάχιστο, αφετέρου δε πρέπει να αποτελεί το στήριγμα και την καταφυγή των υφισταμένων του. Θα συντασσόμασταν δε απολύτως μαζί του, αν η χρήση αυτών των βελών αφορούσε σε παραβίαση των επιχειρησιακών στρατιωτικών νόμων, σχεδίων, κανόνων και αρχών, εντός του στρατεύματος.
Δεν μπορεί όμως, με άλματα στρατιωτικής και νομικής δεοντολογίας, να εξαντλεί την αυστηρότητά του, όταν τα ε.ε. στελέχη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τολμούν να τον παρακινήσουν να πράξει τα ηθικώς και συνταγματικώς αυτονόητα και μάλιστα υπό καθεστώς κατοχικών συσσιτίων.
Σε μια Ευρώπη του 2013, οφείλει να γνωρίζει ο κος Αρχηγός, ότι εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικά ακρωτηριασμένοι. Οφείλει να γνωρίζει ότι η ανέχεια, η εξαθλίωση και η πτώση του ηθικού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χαλάρωση της πειθαρχίας και της συνοχής του στρατεύματος. Δεν είναι δυνατόν, ο φυσικός ηγέτης του στρατεύματος να συναινεί επιλεκτικά στα σκληρά και ανάλγητα μέτρα που εξαθλιώνουν τους υφισταμένους του και να μην αναμένει την αντίδρασή τους. Δεν αντιλαμβανόμαστε εν προκειμένω, την κάτω από αυτές τις συνθήκες, σκοπιμότητα της επίδειξης της «σκληρής πυγμής», η οποία είναι σαφές ότι, αν μη τι άλλο, «κλείνει το μάτι» στην ίδιας πρακτικής πολιτική της κυβέρνησης.
Όντας ρεαλιστές, δεν προσδοκούμε ο Α/ΓΕΕΘΑ να ομοιάζει κατ’ ελάχιστον στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος όταν το νερό δεν έφθανε για τους στρατιώτες του, έχυσε και το δικό προτιμώντας να διψάσει μαζί τους! Άλλωστε η σημερινή ηγεσία, δίνει έντονα την αίσθηση ότι είναι αποκομμένη από τη βάση, προσπαθώντας να εξαγοράσει χρόνο παραμονής στο αξίωμα. Ποιος αναμένει να ασχοληθεί με τα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα των υφισταμένων της;
Μια τέτοια ηγεσία δεν είναι μόνο καταδικασμένη στη συνείδηση των ε.ε. και ε.α συναδέλφων. Είναι καταδικασμένη και από την ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγή!
Εμείς ως απόστρατοι στρατιωτικοί, επίσης αμείλικτα, αναίτια και στοχευμένα διωκόμενοι από την Πολιτεία, ήμασταν και είμαστε στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων μας, στον κοινό αγώνα για κοινωνική αξιοπρέπεια και για επανοικοδόμηση του υψηλού φρονήματος στις Ε.Δ.
Τέλος δηλώνουμε, ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας αυτόν, καλώντας όλους τους φορείς των αποστράτων και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να τον στηρίξει.
Από onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger