Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Άλωσε το «Ελ πάσο» η ΑΕΛ


Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η ΑΕΛ, καθώς πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Καλλιθέας στην Αθήνα και διατηρήθηκε ψηλά στη βαθμολογία.
Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές φάσεις, αφού το τερέν επηρέασε τη δημιουργικότητα των παικτών του Τίμου Καβακά που αρέσκονται στο παιχνίδι με τη μπάλα κάτω, η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, δημιούργησε τις περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες και τελικά ευτύχησε να πάρει το διπλό χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Δεινόπαπας και μετέτρεψε σε γκολ με διπλή προσπάθεια ο Χασομέρης στο 75'.
Μπροστά σε περίπου 200 οπαδούς της η ΑΕΛ μπήκε... μουδιασμένα κόντρα στην Καλλιθέα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο ντεμπούτο του Λύσσανδρου Γεωργαμλή στον πάγκο της. Με τον Ντακόλ κύριο εκφραστή των επιθέσεων, η Καλλιθέα προσπάθησε να πάρει προβάδισμα αλλά δεν τα κατάφερε, με τους φιλοξενούμενους σταδιακά να ισορροπούν την κατάσταση και με καλή κυκλοφορία να παίρνουν το κέντρο, χωρίς όμως κι αυτή να κάνουν τη μεγάλη φάση στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ ήταν αυτή που πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι με τους Τσίγκα, Δεινόπαπα και Χασομέρη έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ η Καλλιθέα απάντησε με τον Μαρουκάκη, λίγο πριν έρθει η στιγμή που έκρινε το ματς. Στο 74' ο Δεινόπαπας έκανε ατομική ενέργεια, ανατράπηκε από τον Βιγιαρέχο και ο ρέφερι Μουρτζάκης καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Λάρισας. Ο Χασομέρης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μιχελής απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο άσος της Λάρισας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Η ΑΕΛ κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ ως το φινάλε, με το τελικό αποτέλεσμα να φέρνει πανηγυρισμούς από την πλευρά των φιλάθλων της αλλά κι αρκετή γκρίνια από τους γηπεδούχους για τις αποφάσεις του Ηρακλειώτη διαιτητή. Μάλιστα, οι έντονες αποδοκιμασίες των φίλων της Καλλιθέας είχαν κύριο αποδέκτη τον προπονητή της Λάρισας, Τίμο Καβακά.
Καλλιθέα (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Μιχελής, Μάρσιο, Βιγιαρέχο, Καλτσάς, Ντακόλ, Κατσικογιάννης, Ατματζίδης (66' Σταύρου), Μαρουκάκης, Μουσταφίδης, Φουτσίνι, Αρβανίτης.
Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης (68' Τσιάρας), Πόνσε (59' λ.τ Δεινόπαπας), Τσίγκας, Μπλέντι, Χασομέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger