Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη εργασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Σκιάθου

Σύσκεψη εργασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Σκιάθου
Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα το  Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Σκιάθου.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Περιφερειάρχης και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε τεχνικές συσκέψεις και ανοικτές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, είχαν ανακοινώσει την εκπόνηση ενός  Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης για πρώτη φορά στα νησιά των Β. Σποράδων, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους προχωρά στην υλοποίηση ενός στοχευμένου προγράμματος που έχει σαν σκοπό την υλοποίηση νέων απαραίτητων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα αποτελούν μια ελπίδα για τις περιοχές αυτές καθώς πρόκειται να δημιουργήσουν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να δούμε τις ανάγκες των νησιών μας προεξοφλώντας το μέλλον στο παρόν».

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, ο Δήμος Σκιάθου βρίσκεται στην τελική φάση της σύνταξης των μελετών, σε ότι αφορά τα προτεινόμενα στο πρόγραμμα έργα και στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση για την ωριμότητα των έργων, που είχαν περιληφθεί στο αρχικό σχέδιο. Τα έργα αυτά αφορούν αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, νέα οδικά έργα, αναπλάσεις πλατειών και πάρκα, κλειστό γυμναστήριο, καθώς και βελτιώσεις κτηριακών υποδομών. Ο περιφερειάρχης ζήτησε να ενταχθούν άμεσα τα έργα προτεραιότητας, που είναι απαραίτητα για το νησί, ενώ συμφωνήθηκε για τα έργα εκείνα στα οποία ο Δήμος Σκιάθου δεν διαθέτει την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια, να συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην υλοποίηση τους. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ανακοινωθούν αναλυτικά τα έργα τα οποία εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και εισέρχονται στη διαδικασία της υλοποίησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας ρε παιδια θα τρελαθω το καλοκαιρι του 2012 εγινε η συναντιση του δημαρχου σκιαθου με τον αγοραστο πια εργα θα γινουν και ποτε μας κοροιδευουν η για να γραφουμαι οτι κατι κανουν απλα δεν προκιται να γινη απολυτοσ τιποτα εδο δεν μπορουν να συνδεσουν μια γεωτριση με δεχαμενη και ο σκιαθιτησ πληρωνη και πινη υδραργυρο αααα ρε χεφτιλισμενοι μονο για τις καρεκλες και τα πανηγιρια ποτε θα χυπνηση αυτος ο λαοςςςςς

Powered By Blogger