Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδριάζουν οι αγρότες για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών
Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν οι αγρότες προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τους αρμόδιους υπουργούς.
Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, προανήγγειλε τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Πρόταση ΥΠΟΙΚ για κάρτα πετρελαίου
Το υπουργείο Οικονομικών πάντως παρουσίασε στους αγρότες πρόταση για την καθιέρωση κάρτας πετρελαίου, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Αναφορικά με το αίτημα των αγροτών για μειωμένο τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος εκτίμησε ότι σε περίπου ένα χρόνο η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα, ενώ για συνταξιοδοτικό, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τους ενημέρωσε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.

Προηγουμένως, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι με ειδική ρύθμιση σε νομοσχέδιο το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και στη συνέχεια με διακανονισμό, να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62, με 40 χρόνια ασφάλισης.
Για το φορολογικό, τέλος, δεν υπήρξε συζήτηση. Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger