Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Αγρότες και εργάτες στόχος της αστυνομικής βίας

Τέσσερις αγρότες τραυματίστηκαν από τα ΜΑΤ, στη διάρκεια άγριας επιχείρησης «καθαρίσματος» του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού
Στην ωμή και απροκάλυπτη αστυνομική βία ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, αλλά και των εργατών που συμπαρατάσσονται μαζί τους στον αγώνα, κατέφυγε, για μια ακόμα φορά, το περασμένο Σάββατο, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.
Μετά από εντολή του παρευρισκόμενου εκεί Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, Β. Χαλάτση, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ «καθάρισαν» το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού από αγρότες και εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί και πραγματοποιούσαν ειρηνική, καθιστική διαμαρτυρία για την προκλητική άρνηση της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα της αγωνιζόμενης φτωχής αγροτιάς.
Για την επιτυχία της επιχείρησης «καθαρίσματος» της Εθνικής Οδού από αγρότες και εργάτες, οι ΜΑΤατζήδες επιδόθηκαν σε μια άγρια επίθεση, με ρόπαλα, ασπίδες και σύννεφο χημικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 αγρότες, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν, για πρώτες βοήθειες, στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ανάμεσα στα άλλα, τονίζει ότι η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής είναι σε πλήρη αντιστοιχία με την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Και συνεχίζει: Είναι γελασμένη η συγκυβέρνηση αν νομίζει ότι θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, κάθε λαϊκό άνθρωπο να δώσουν απάντηση μέσα από το δυνάμωμα της κοινής μας δράσης. Με όση αγριότητα μας επιτίθενται τόση οργή και αγανάκτηση να εισπράξουν, μέσα από οργανωμένο και συλλογικό αγώνα όλου του λαού.
Πριν την αστυνομική επίθεση, στο μπλόκο είχε πραγματοποιηθεί μαζική και δυναμική συγκέντρωση, αγωνιστικής στήριξης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στην οποία, εκτός από εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, πήραν μέρος και πολλοί σπουδαστές των ΤΕΙ Λάρισας, που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger