Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Υπέρ των υδατοδρομίων τα νησιά των βόρειων Σποράδων

 Την σαφή τους θέση υπέρ της δημιουργίας υδατοδρομίων δηλώνουν ανοιχτά φορείς της Σκοπέλου, τονίζοντας ότι οι αλλαγές και βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προσεχώς στην Βουλή, ανοίγoυν νέους δρόμους για την επανεξέταση του ίδιου θέματος.
Σύμφωνα μάλιστα με την εκτίμηση του Δημάρχου Σκοπέλου οι εξελίξεις που δρομολογούνται θα συμβάλουν ενδεχομένως στην διατύπωση καινούργιων, ίσως, προτάσεων από εταιρείες,  προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο πεδίο.
Αξίζει βέβαια να υπογραμμιστεί στο σημείο αυτό ότι πριν από τρία περίπου χρόνια υλοποιήθηκε αντίστοιχη προσπάθεια, πολύ υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή μας, η οποία δυστυχώς δεν τελεσφόρησε.
            Η προτεινόμενη άρση των περιορισμών που ίσχυαν για τις περιοχές Νατούρα θεωρείται σημαντικό βήμα και όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής «αναμφίβολα θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που ενδεχόμενα θα αναπτυχθεί προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, εφόσον μας ζητηθεί. Ειδικά εμείς, προσθέτει ο ίδιος, που δεν διαθέτουμε αεροδρόμιο, θεωρούμε αναγκαία την δημιουργία υδατοδρομίου, διότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι επιθυμούν να φτάνουν γρήγορα στον προορισμό τους».

            Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι επί της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επί των ημερών, δηλαδή, του Χρήστου Βασιλούδη, είχε τεθεί προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, σχετική πρόταση, η οποία προσδιόριζε τα σημεία του νησιού, στα οποία θα μπορούσε να προσεγγίζει υδροπλάνο. Τα σημεία που είχαν προταθεί βρίσκονται στον Αγνώντα, το Έλιος και την Γλώσσα, αντίστοιχα. Η τροποποίηση, ή καλύτερα η άρση των απαγορεύσεων που ίσχυαν παλαιότερα, εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να επιστρέψουν και πάλι τα υδροπλάνα, σε πανελλήνια βάση.
            Η παράλληλη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει με αφορμή την σύνταξη της μελέτης για το μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκοπέλου, φέρνει και το συγκεκριμένο θέμα στο προσκήνιο. Η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, αλλά και η δημιουργία σύγχρονων υποδομών για την εξυπηρέτηση των ντόπιων και των επισκεπτών, τίθενται στο επίκεντρο των προτάσεων και των προβληματισμών που διατυπώνουν από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι του νησιού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Γιάννης Γιολδάσης «θεωρούμε πολύ σημαντικό βήμα την άρση των απαγορεύσεων που ίσχυαν και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την νέα νομοθετική ρύθμιση για τα υδατοδρόμια».
            Οι αλλαγές κρίθηκαν, σημειωτέον,  αναγκαίες μετά και τη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Μεταφορών που έγινε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προκειμένου οι επενδύσεις στον χώρο των υδροπλάνων να είναι υλοποιήσιμες. Το βασικό αίτημα το οποίο διατυπώθηκε κυρίως από την πλευρά των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και έγινε τελικά αποδεκτό, ήταν η απάλειψη της διάταξης του νομοσχεδίου που δεν επέτρεπε τη λειτουργία υδατοδρομίου σε θαλάσσια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Nατούρα 2000.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger