Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ξεφτίλα δίχως σύνορα για τους Βρετανούς εργατοπατέρες

Φωτογραφία αρχείου (AP)
Την ώρα που 1.800.000 εργαζόμενοι πέρσι υπέφεραν από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε στη δουλειά, και άλλοι 115.000 τραυματίστηκαν σοβαρά στη δουλειά , η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων στη Βρετανία (TUC), με δύο λόγια η βρετανική ΓΣΕΕ,  παροτρύνει την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας για να αποφύγει χιλιάδες ...«άσκοπους» θανάτους(!) και με αυτό τον τρόπο να γλυτώσει πολλά εκατομμύρια από την εθνική οικονομία!
Ο ΓΓ της TUC, Φράνσις Ο' Γκρέηντι, δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο εθνική τραγωδία για τα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά και μεγάλο βάρος στην οικονομία, και κοστίζει στο κράτος δισεκατομμύρια κάθε χρόνο».
Και για να μην χάνει χρόνο η κυβέρνηση να ψάχνει πως να γλυτώσει χρήματα... η  έκθεση «Ώρα για Αλλαγή» της βρετανικής ΓΣΕΕ δείχνει  ότι οι 150.000 αντιπρόσωποι υγιεινής και ασφάλειας των σωματείων έχουν γλυτώσει από την εθνική οικονομία 578 εκατομμύρια λίρες, εμποδίζοντας ατυχήματα και ασθένειες.

Για τους εργάτες επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά και από το παράδειγμα των Βρετανών εργατοπατέρων ότι ισχύει ακριβώς το «αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger